Tommy Körbergs starka ord om dottern Elvira – efter sjukdomstiden

11 dec, 2020 
AvLovisa Ström
Tommy Körberg Malou efter tio
Tommy Körberg har tillbringat nästan hela hösten på sjukhus och trodde ett tag att han skulle dö.
I en intervju i Malou efter tio berättar han nu hur allt har påverkat hans 11-åriga dotter Elvira.
– Jobbigt, säger han.
Annons
Allt du vill veta om Tommy Körbergs barn Anton
Allt du vill veta om Tommy Körbergs barn Anton

Tommy Körberg är just nu aktuell med den nya säsongen av Så mycket bättre och har under höstens gång bjudit tittarna på många fina tolkningar. Programmet spelades in på Gotland under årets varmaste månader och många av artisterna har flera gånger delat med sig av hur roligt det var att umgås med varandra under den speciella tiden. Men tiden efter inspelningen var inte särskilt lätt för Stad i ljus-sångaren.

Strax efter inspelningen av Så mycket bättre började Tommy nämligen känna sig sjuk. Till en början var det hanterbart med lite feber, men ju längre tiden gick desto mer steg febern och tillslut såg sångarens fru Anne-Charlotte Nilsson till att de åkte in till sjukhuset. I en intervju i Malou efter tio berättar han:

– Min fru ställde sig i främsta ledet för att köra in mig, och sen gick det fort.

Det hela ledde till att han blev tvungen att operera hjärtat, och sedan dess har tillbringat nästan hela hösten på sjukhus där han bland annat fick uppleva att ligga i respirator.

Annons

Tommys ord om tiden i respirator

Nu berättar Tommy om tiden på sjukhuset.

– Det är ju som att vara död. Det är bara svart. Och när man vaknar vet man inte var man är, säger han innan han fortsätter med att berätta hur operationen har påverkat honom:

– Att livet är skört har jag ju vetat om hela tiden. Men kroppen pratar ju också, så det kommer ju många tankar. Men sen blev jag också väldigt sentimental efter operationen. Kunde börja gråta för ingenting.

Tillsammans med hustrun Anne-Charlotte har han den 11-åriga dottern Elvira, och när han börjar prata om hur allt det här har påverkat henne blir han nära till tårar.

Tommy Körbergs starka ord om dottern Elvira

Malou frågar sedan Tommy om man ser på livet annorlunda efter en så stor händelse, eller om faktumet att han har en sån ung dotter har påverkat honom. Och när Tommy pratar om sin dotter blir han väldigt berörd.

Annons

– Hon är 11 år. Det var ju jobbigt för de, för jag var ju nära på att stryka med, säger han innan han till slut fortsätter:

– Men det går inte att ligga kvar där och älta i det utan det är bara att fortsätta. Jag är på väg tillbaka.

Annons