Upptäckten i Sveriges mästerkock får tittarna att se rött: ”Hur kan man?"

Sveriges mästerkock

Tv-programmet Sveriges mästerkock börjar närma sig den kittlande upplösningen och finalen där årets vinnare ska koras.
Men efter en händelse med en av de tävlande deltagarna är nu TV4-tittarna starkt kritiska.
Läs varför här!
0:24

Efter reklamen: Sveriges mästerkock-Helena Ekmans ord till Mischa Billing: ”Jag köper”

(0:24)

I det populära tv-programmet Sveriges mästerkock får vi följa ett antal aspirerande amatörkockar som tävlar om en karriär inom matlagning. Vinnaren av programmet får nämligen, förutom äran, ett prestigefyllt kokbokskontrakt som kan vara starten på något stort!

Årets upplaga av Sveriges mästerkock börjar sakta men säkert närma sig sitt slut. I onsdagens avsnitt var det endast fem tävlanden kvar; Adam Thulin, 21, Anja Allvin, 38, Helena Ekman, 47, Jimmy Guo, 30, och Sebastian Jogér, 25.

Exklusivt
Därför gjorde Monika en läggmatch mot Heléne

Sanningen bakom Sebastians sjukdom i Sveriges mästerkock

Deltagarnas matlagning bedöms av en expertjury bestående av stjärnkockarna Markus Aujalay, 50, och Tom Sjöstedt, 46, samt den vassa sommelièren Mischa Billing, 56.

Nu närmar sig årets final med stormsteg och tävlingsmomenten blir så sakteliga mer utmanande. Men i onsdagens avsnitt var det en av deltagarna som hade det lite extra tufft.

Sebastian tävlade nämligen med både smak- och luktbortfall till följd av sjukdom. Detta trots att avsnittet spelades in i somras, när coronapandemins restriktioner fortfarande var en välkänd del av vardagen. Så här skrev TV4 till Hänt om händelsen:

Sebastian testades negativt i flera efter varandra följande covidtest varje dag innan han gick in i studion när han hade symtom. Sen när han inte hade symtom längre så testades han en gång per dag, som alla andra deltagare och team.”

Sebastian själv förtydligade och bekräftade kanalens uttalande när han berättade sanningen om händelsen för oss på Hänt.

Det som hade hänt var att jag fick en bihåleinflammation, vilket jag har fått ett flertal gånger på grund av AC i hotellrum. Jag har lätt att få det, på grund av att jag har haft hals- och lungproblem tidigare Bihåleinflammation smittar inte, men var ett stort problem för mig när jag tävlade då jag förlorade smak och lukt”, skriver han i ett privat meddelande.

Här besöker jurymedlemmarna Tom och Markus deltagaren Sebastians arbetsstation, för att dofta på musslorna han lagade i onsdagens första tävlingsmoment.

Här besöker jurymedlemmarna Tom och Markus deltagaren Sebastians arbetsstation, för att dofta på musslorna han lagade i onsdagens första tävlingsmoment.

FOTO: TV4

Eric Saade om varför han tackade ’ja’ till Let’s dance

Se klippet här!

Skarpa kritiken mot deltagaren i Sveriges mästerkock – efter upptäckten

Men den sjukdomsdrabbade Sebastian var ändå märkbart svårandad och till synes förkyld i onsdagens avsnitt. Något som får TV4-tittarna att reagera starkt. Här är några av de upprörda rösterna i kommentarsfälten:

Hur kan man låta Sebastian vara i mästerkocken med corona? Han har ingen smak och är förkyld”, skriver en upprörd tittare.

Är man förkyld eller om det är corona har man tyvärr inget i köket att göra... då ska man vara hemma..”, instämmer en annan.

Han borde ha fått avstå tävlan. Han såg verkligen inte frisk ut och i tider som dessa … nej. Hur kunde han få vara med???”, skriver en tv-tittare som anmärker på hur sjuk Sebastian såg ut.

Precis, hur kunde han få tävla? Där brast TV4 rejält. De borde tagit bort honom och så skulle ingen slagits ut idag”, konstaterar ytterligare en upprörd tittare.

Håller med. Han skulle inte fått tävla i kvällens avsnitt. Tycker att TV4 skulle ha reagerat här med tanke på corona, men han kanske hade testat sig innan och inte hade corona men spelar ingen roll, man lagar inte mat när man är förkyld”, konstaterar en annan.

Sveriges mästerkock sänds varje onsdag på TV4 och TV4play klockan 20:00.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!