Sanningen bakom Sebastians sjukdom i Sveriges mästerkock

Sveriges mästerkock

Sveriges mästerkock är i full gång och finalen närmar sig med stormsteg.
Men i kvällens avsnitt får Sebastian tävla trots att han är sjuk, något som däremot inte får göras i sidoprogrammet Efter stängning.
Nu berättar TV4 och Sebastian själv om hur det faktiskt låg till.
Sveriges mästerkock-Helena Ekmans ord till Mischa Billing: ”Jag köper”
0:24

Efter reklamen: Sveriges mästerkock-Helena Ekmans ord till Mischa Billing: ”Jag köper”

(0:24)

Slå på ljud

I Sveriges Mästerkock får man följa amatörkockar som tar steget ut för att laga mat på toppnivå. Årets upplaga av programmet börjar närma sig sitt slut och de som är kvar och tävlar är Adam Thulin, Anja Allvin, Helena Ekman, Jimmy Guo och Sebastian Jogér.

Men under kvällens avsnitt hade Sebastian det extra tufft med smak- och luktsinnet i och med att han var sjuk. Men frågan man kan ställa sig är varför en sjuk deltagare får tävla i Sveriges mästerkock men inte i Efter stängning?

Nu berättar TV4 och Sebastian för Hänt hur det låg till.

Malin fick inte tävla i Efter stängning på grund av symptom

Sveriges mästerkock spelades in under coronapandemin och därav var TV4 och produktion noga med regler och testning för virussjukdomen covid-19.

När deltagare åker ut ur programmet får de en till chans i sidoprogrammet Efter stängning. Där tävlar de om att ta över jurymedlemmen Markus Aujalays restaurang för en kväll.

Men efter att deltagaren Malin Rosdahl åkte ut så dök hon aldrig upp i Efter stängning för att tävla. Anledningen? Symptom på covid-19, enligt TV4.

”Malin hade symtom på covid. Alla på plats på inspelningarna testades varje inspelningsdag och individer med symtom stannade hemma. Därav hennes förhinder”, skrev TV4:s presstjänst i ett meddelande till Hänt vid tillfället.

Deltagaren Sebastian fick tävla sjuk ändå – TV4:s svar

Under veckans avsnitt så tävlade deltagaren Sebastian sjuk, han uttryckte i programmet att han var förkyld och hade förkylningssymtom som bortfall av smak och lukt.

– Ifall det kommer ett smaktest på elimineringen så är jag körd, säger Sebastian i programmet.

Men med symptomen tävlade han – trots att TV4 tidigare klargjort för Hänt att tävlande individer med symtom skulle stanna hemma.

I ett mejl till Hänt skriver TV4 följande om händelsen:

”Sebastian testades negativt i flera efter varandra följande covidtest varje dag innan han gick in i studion när han hade symtom. Sen när han inte hade symtom längre så testades han en gång per dag, som alla andra deltagare och team.”

Sveriges mästerkock.

Jurymedlemmen Tom Sjöstedt smakar på Sebastians maträtt.

FOTO: TV4

Sebastians svar om sjukdomen – hade bihåleinflammation

Sebastian förklarar i ett meddelande till Hänt att han drabbats av bihåleinflammation.

– Det som hade hänt var att jag fick en bihåleinflammation, vilket jag har fått ett flertal gånger på grund av AC i hotellrum. Jag har lätt att få det, på grund av att jag har haft hals- och lungproblem tidigare, skriver han i ett meddelande och fortsätter:

– Bihåleinflammation smittar inte, men var ett stort problem för mig när jag tävlade då jag förlorade smak och lukt samt fick feber och svårt med andningen. Det är vad som hände.

Sveriges mästerkock sänds varje onsdag på TV4 och TV4play klockan 20:00.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN