Därför hoppar Mästerkock-deltagaren av programmet – TV4 bekräftar

Sveriges mästerkock 2022
Exklusivt

Spänningen är olidlig gällande vem som kammar hem vinsten i Sveriges mästerkock.
Men för en av deltagarna har drömmen om att vinna årets upplaga nu slocknat – och i ett meddelande till Hänt bekräftar TV4 hennes avhopp.

0:24

Efter reklamen: Sveriges mästerkock-Helena Ekmans ord till Mischa Billing: ”Jag köper”

(0:24)

Det var år 2011 som Sveriges mästerkock hade premiär, programmet gjorde stor succé och har sedan dess blivit en riktig långkörare. I januari började den pågående säsongen som just nu visas på tv.

Vecka efter vecka får vi följa amatörkockar som med sin matlagning kämpar för en plats närmare finalen där de kan vinna det eftertraktade kokboks-kontraktet som kan kickstarta deras karriär.

Breaking
Carl Philip har åkt fast – okända brottet avslöjat

Bluffen i programmet avslöjad

Men det är inte alltid lätt att imponera på juryn då dessa vet exakt hur bra mat ska smaka. Den välkända jurytrion består av Mischa Billing, 55, Tom Sjöstedt, 46, och Markus Aujalay, 50.

Hänt har tidigare kunnat avslöja att maten som serveras till juryn i Sveriges mästerkock är kall. Detta efter att deltagaren Jimmy Guo, 30, i en intervju med Hänt berättade hur det egentligen går till vid avsmakningen.

– Den riktiga bedömningen, den gör man direkt efter avslutad tävling. Då smakar juryn på det som man har gjort lite extra av. Så avsmakningen som man gör på kamera det är framförallt för bildens skull, sa då Jimmy till Hänt.

Efter denna veckas avsmakning var det tillslut deltagaren Malin Rosdahl, 37, som tvingades lämna programmet.

Claes Malmbergs stora familjelycka: ”Gråter”

Se klippet här!

Sanningen om avhoppet – det som tittarna aldrig fick se

När en deltagare har åkt ut får denne sedan chansen att istället tävla i sidoprogrammet Sveriges mästerkock – Efter stängning. Men Malin dök aldrig upp i programmet, istället stod där Robert Peterson, 34, som redan åkt ur båda programmen.

– Det är så att Malin som fick lämna Sveriges mästerkock ikväll har fått förhinder. Därför kändes det naturligt att du fick ytterligare en chans eftersom det var du som lämnade efter stängning förra veckan, sa Markus Aujalay i början av programmet när han presenterade att Robert var tillbaka.

Men vad var det egentligen som skedde som TV4 döljer för tittarna? Jo det visar sig finnas en något tydligare förklaring till varför Malin tvingades hoppa av från sin medverkan i Sveriges mästerkock – Efter stängning.

”Malin hade symtom på covid. Alla på plats på inspelningarna testades varje inspelningsdag och individer med symtom stannade hemma. Därav hennes förhinder”, skriver TV4:s presstjänst i ett meddelande till Hänt.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!