ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Bluffen i Sveriges Mästerkock – juryns skådespel framför kameran avslöjat

02 mar, 2022 
Är maten som juryn smakar av verkligen varm? Nu avslöjar Sveriges Mästerkock-deltagaren Jimmy Gou det som tittarna inte får se – nämligen att juryn bara skådespelar och redan har bedömt maten.
– Maten som de äter framför kameran är kall, säger Jimmy till Hänt.
Annons
Sveriges mästerkock-Helena Ekmans ord till Mischa Billing: ”Jag köper”Brand logo
Sveriges mästerkock-Helena Ekmans ord till Mischa Billing: ”Jag köper”

En ny färsk säsong av Sveriges Mästerkock är igång och vi har redan fått se färgstarka deltagare och fantastiska maträtter. Vecka för vecka får vi följa amatörkockar som med sin matlagning kämpar för en plats närmare finalen där de kan vinna det eftertraktade kokboks-kontraktet som kan kickstarta deras karriär.

Bluffen om tidspressen i programmet

Jimmy Guo, 30, är en av deltagarna som medverkar i årets upplaga av programmet. För Hänt har Jimmy tidigare berättat att allt inte riktigt går till så som det ser ut i tv-programmet, en del saker döljs nämligen för tv-tittarna. I programmet får vi ofta se deltagarna springa rakt in i skafferiet och roffa åt sig ingredienser när tävlingarna drar igång. Men för Hänt har Jimmy berättat att deltagarna ofta får lite tid att hinna tänka igenom sina recept innan de behöver springa iväg – och i vissa fall får de dessutom googla.

Annons

– Man får kanske 5-10 minuter så att man vet exakt vad man ska plocka. Då fick man ibland ha sina mobiler och googla, sa då Jimmy till Hänt.

När ingredienserna är plockade och maten lagad är det dags för juryns bedömning. Den välkända jurytrion består av Mischa Billing, 55, Tom Sjöstedt, 46, och Markus Aujalay, 50.

Därför serveras maten kall – juryns skådespel framför kameran

Men har du någonsin funderat på hur alla Mästerkock-deltagare kan servera varm mat om de alla blir klara med sina rätter samtidigt? Det låter ju faktiskt ganska orimligt att alla dessa maträtter ska kunna hållas varma och nygjorde medan varje deltagare får sin bedömning. Och nu avslöjas spelet för gallerierna, det är nämligen så att bedömningen som vi får se i tv-programmet är fejk. I en intervju med Hänt avslöjar nu Jimmy Gou vad som egentligen sker bakom kamerorna.

– Den riktiga bedömningen, den gör man direkt efter avslutad tävling. Då smakar juryn på det som man har gjort lite extra av. Så avsmakningen som man gör på kamera det är framförallt för bildens skull, säger Jimmy till Hänt och fortsätter:

Annons

– Maten som de äter framför kameran är kall. För juryn har redan smakat på den varma maten men då har de inte smakat på uppläggningen.

Där ser man, jurymedlemmarna tar alltså en efter en på sitt bästa pokerface och äter kall mat framför oss tittare för inspelningens skull. Men skådespelandet är inget som Jimmy ser negativt på, istället menar han att det är det bästa sättet för att alla deltagarnas mat ska bedömas i nygjort skick.

– Det är ett jätterättvist upplägg, det är jättesmart. Jag tycker att juryn är duktiga, de kollar på uppläggningen, de kollar på proportionerna och hur man har tänkt. Så smakar de på såserna och så får man då alltid steka på en extra bit kyckling eller så till exempel så de kan smaka på den.

FOTO: TV4

Annons