Sveriges mästerkock-Jimmy om bluffen i programmet: ”Får googla”

sveriges mästerkock 2022
Exklusivt

Jimmy Guo är en av deltagarna i Sveriges mästerkock 2022.
Men allt är inte som det ser ut på tv.
I en intervju med Hänt avslöjar han bluffen i programmet.
– Då fick man ibland ha sina mobiler och googla, säger Jimmy.
0:24

Efter reklamen: Sveriges mästerkock-Helena Ekmans ord till Mischa Billing: ”Jag köper”

(0:24)

Sveriges mästerkock är ett av svenska folkets mest omtyckta matlagningsprogram. 12 amatörkockar fajtas varje vecka om en plats närmare finalen där de kan vinna det eftertraktade kokboks-kontraktet som kan kickstarta deras karriär.

Den välkända jurytrion med Mischa Billing, 55, Tom Sjöstedt, 46, och Markus Aujalay, 50, i är återigen tillbaka för att sätta skräck i mästerkockarna. Men den trion har vi faktiskt bara fått se en gång tidigare. Förut var nämligen Leif Mannerström, 81, med i programmet som jury-ledare.

— Jag vill göra annat helt enkelt. Varje år går hela hösten till att spela in, bo i Stockholm på hotell. Jag bor på jättefint hotell och det är bra med allting, men jag har en jättefin gård, jag har en fru, jag har barnbarn, jag har hundar, jag har djur. Jag vill ägna mig åt det, sa Leif Mannerström till Expressen innan avhoppet.

Då vill Klara Hammarström ha barn med pojkvännen Alexander Holtz

Se klippet här!

Jimmy Guo om tidspressen i Sveriges mästerkock

Men det är ju faktiskt inte bara juryn som är huvudpersonerna i det här sammanhanget.

Några av årets deltagare som utmärkt sig är den unga Adam Thulin, 21, VD:n Helena Ekman, 47, restaurangchefen Ida Ödmark, 28, och den kreativa Jimmy Guo, 30.

När Hänt når Jimmy berättar han mer om utmaningarna i programmet och avslöjar att det finns ett litet hjälpmedel som deltagarna får använda sig av, nämligen Google!

Dessutom kanske många tittare tror att deltagarna får massa tid att tänka – men det är inget som Jimmy håller med om.

– Det beror lite på vad det är för tävling för folk kanske tänker att ibland verkar det som att man har lite tid att fundera. Men så är inte alltid fallet ska jag säga. Alltså från att man får uppgiften till att man sätter igång och lagar maten, det beror lite på, säger han till Hänt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Jimmy avslöjar bluffen i Sveriges mästerkock

I vissa tävlingar får man alltså ta upp sin telefon och googla.

– Vissa tävlingar fick man ingen tid alls, det var ju liksom pang på, uppgiften är körd, ingen tid att fundera eller typ googla. Vi hade ju för det mesta inga telefoner. Två tredjedelar av tävlingen lämnade vi in mobilerna och då förutsätter man ju att man kan det vi ska göra, säger Jimmy till Hänt och fortsätter:

– Man hinner ofta få någon minut att titta in i skafferiet och man hinner ofta planera. Man får kanske 5-10 minuter så att man vet exakt vad man ska plocka. Då fick man ibland ha sina mobiler och googla.

SVERIGES MÄSTERKOCK

I kvällens första tävling var det asiatiskt tema – perfekt för experten Jimmy!

FOTO: TV4
Detaljen i bilden avslöjar bluffen i Renées brygga

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!