Prins Carl Philip tagen på bar gärning av polis – brottet avslöjat

Prins Carl Philip
Breaking

Prins Carl Philip har åkt fast för fortkörning, något som Aftonbladet var först med att avslöja.
Nu kommer uppgifter om händelsen som visar att prinsen brutit mot lagen.
1:01

Efter reklamen: Här tackar Prins Carl Philip sjukvårdspersonalen för sitt arbete under coronapandemin

(1:01)

Den svenska prinsen Carl philip, 42, har tillsammans med sin kära prinsessan Sofia, 37, tre söner. I mars förra året föddes den tredje pojken som fick namnet Julian. Men nu visar det sig att det inte bara var ett nytt familjetillskott som skedde under det förra året för prinsparet.

Faktum är att prinsen nämligen har brutit mot lagen, något som Aftonbladet var först med att rapportera. I handlingarna från Åklagarmyndigheten som tidningen har tagit del av går att läsa:

"Du har kört personbil med en hastighet av 89 km/h utanför tätbebyggt område trots att högsta tillåtna hastigheten där var 70 km/h. Du begick gärningen med oaktsamhet".

Exklusivt
Tunga sjukdomsbeskedet – nu berättar Kalle Moraeus

Händelsen ska ha inträffat den 4 december förra året. I handlingarna framgår det däremot inte om eller vad Carl Philip fått i böter.

Men när Hänt når hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftar hon händelsen i ett sms.

”Prinsen körde för fort vid tillfället och har betalat fortkörningsböterna”, skriver Margareta till Hänt.

Kungen kan inte straffas för fortkörningar

Detta är däremot inte första gången som kungafamiljen ska ha kört för fort. Enligt Svensk dam ska även kungen Carl XVI Gustaf ha gasat på för hårt, detta under en händelse som inträffade för ett år sedan på en motorväg i Södermansland.

– Kungens bil blåste bokstavligen om mig, föraren måste ha kört runt 140 i alla fall, ska ett ögonvittnet sagt till tidningen.

Fortkörningar är däremot ingenting som kungen kan åtalas för, i och med att han har åtalsimmunitet.

Carl Philip liv efter kungens besked

Två år har passerat sedan kung Carl XVI Gustaf meddelade att Carl Philip och prinsessan Madeleine inte förväntas representera Sverige på samma sätt som tidigare samt att deras barn inte tillhör det svenska kungahuset.

Claes Malmberg om relationen till Lotta Engberg efter kyssen i tv

Se klippet här!

Det nya ”kungahuset” har visat på stora förändringar. Prinsessan Madeleine lever sitt liv långt från offentligheten borta i Florida och i höstas markerade Carl Philip tydligt att han går sin egen väg. Enligt Dagens Industri gick han då nämligen in som investerare i padelbanan på NK:s tak i Stockholm, .

FOTO: Stefan Jerrevång/TT, Peo Möller

SENASTE NYTT!