ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
Idol 2023 marknadsföring banner

Helena Ekman svarar på kritiken – efter tittarnas starka reaktioner

09 mar, 2022 
https://image.hant.se/lovisa-byline.jpg.jpg?imageId=7617233&x=0&y=0&cropw=89.74358974359&croph=100&width=1318&height=1318
Lovisa Ström
Sveriges mästerkock, Helena Ekman
Helena Ekmans medverkan i Nyhetsmorgon möttes av en hel del kritik.
Nu svarar tv-profilen själv på kritiken.
”Inget konstigare än så”, skriver hon.
Annons
Sveriges mästerkock-Helena Ekmans ord till Mischa Billing: ”Jag köper”
Sveriges mästerkock-Helena Ekmans ord till Mischa Billing: ”Jag köper”

Helena Ekman är en av deltagarna som fortfarande tävlar om vinsten i årets säsong av Sveriges mästerkock.

Hon har hyllats av såväl juryn som tittarna, och vid sidan av programmet har hon även startat sitt egna Instagram-konto där hon vill inspirera fler med sin matlagning.

I samband med säsongspremiären av Sveriges mästerkock gästade Helena också Nyhetsmorgon för att bjuda på en rätt. Men efter hennes medverkan möttes kanalen av kritik.

Nu bemöter Helena kritiken.

Därför sökte Helena Ekman till Sveriges mästerkock

Att Helena gillar att laga mat är ju ingen hemlighet, men hur kommer det sig att hon sökte till programmet? För Hänt berättar hon nu om verkliga anledningen bakom beslutet.

”Jag gillar att tävla och min kollega Clara frågade om vi skulle söka in båda två. Det visade sig vara en dimridå bara för att få mig att söka till programmet. När jag skickat in min ansökan visade det sig nämligen att hon inte alls skulle söka”, skriver hon och fortsätter:

Annons

”Jag älskar programmet och har följt det i alla år. Det är klart man tänkt att det skulle vara coolt att vara med, men inte kommit mig för att söka helt enkelt.”

Sveriges mästerkock-Helena svarar på kritiken efter sin medverkan i Nyhetsmorgon

Samma kväll som årets säsong av Sveriges mästerkock hade premiär kunde man alltså se Helena i Nyhetsmorgon - något som flera reagerade på.

Många tittare menade nämligen på att det var en spoiler för vad som skulle komma att hända i programmet och att det var dåligt av TV4 att visa Helena redan innan programmet hade börjat sändas.

"Såå dåligt av er att ha med henne?? Kommer hon vinna? Är detta en skräll utan like", skrev bland annat en person på Nyhetsmorgons Instagram varpå en annan höll med:

"Dåligt av er att vissa henne innan vi ser hela programmet."

Men nu svarar Helena själv på kritiken och säger att det inte alls var en spoiler på hur långt hon skulle gå, utan att hon helt enkelt bara var först ut.

Annons

”Jag råkade vara först ut i raden av flera som ska laga mat i Nyhetsmorgon. Inget konstigare än så. Otroligt kul att vara med i LIVE-tv för först gången!”, skriver hon.

FOTO: TV4

Annons