Kritikstorm mot midsommarens Bingolotto i TV4: ”Obegripligt”

KRITIK MOT MIDSOMMAR-BINGOLOTTO

För första gången bjöd Bingolotto in till att spela bingo på en midsommarafton. Det bemöts av både ris och ros av tittarna – flera riktar kritik mot beslutet att sända på midsommarafton.
”Jag tycker det vore tragiskt och jättetrist om vi ska förstöra en trevlig högtid genom att sätta oss framför mobilerna”, skriver en.
BingoLotto – minns du programledarna?
Slå på ljud

Bingolotto firar i år hela 30 år och med det kommer olika saker – exempelvis en sommarspecial – då programmet kommer att sända varje söndag i flera veckor under sommaren som de kallar Bingolottos sommarkväll.

De som kommer att leda tittarna genom sommarens bingospel är inga mindre än Casper Janebrink, 51, och Agneta Sjödin, 53. Under midsommarafton var de själva gäster i programmet men kommer från och med 4 juli att sända programmet då Lotta Engberg, 58, och Stefan Odelberg, 46, som är ordinarie programledare går på ledighet. Eller iallafall Stefan, Lotta kommer vi fortfarande få se i Lotta på Liseberg. Hänt har även tidigare listat hur sommarens Bingolotto kommer att anordnas med datum, tid och artister.

Lotta Engberg och Doktor Mikaels midsommarfirande stoppades

Lotta Engberg är minsann en riktig tittarfavorit. Nyligen kunde vi se henne bränna av premiären av Lotta på Liseberg som fick stor succé.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Lotta var så exalterad över premiären att hon bröt ihop i tårar innan sändningen, anledningen var den jublande publiken som i år äntligen fick vara på plats.

Men eftersom att Lotta jobbade på midsommarafton blev det inget midsommarfirande med kärleken Mikael ”soldoktorn” Sandström, 63. Mikael berättade att de inte kommer att kunna fira ihop, då Lotta slutar klockan 23:00. Däremot har de planer på att umgås under midsommardagen ute i skärgården.

– Så min midsommar blev tillsammans med min bror Jeppe och ytterligare än barndomskompis ute vid sommarstugan utanför Tjörn. Lotta ansluter på midsommardagen, berättade Mikael för Hänt.

Tittarnas skarpa kritik mot Bingolottos midsommarbingo

Men när TV4 valt att göra reklam för sitt midsommarbingo är det flera som inte förstår vitsen med att spela Bingolotto en midsommar. Flera påpekar att det är fel till att uppmana folk att sitta inomhus. Andra menar att man helst skippar att sitta framför tv:n och spela på mobilen.

En skriver: ”Konstigt att alla våra svenska högtider ska förstöras av Bingolotto. Jag tycker nog att ni kunde skippat just den enda riktigt svenska högtiden vi svenskar har kvar. Midsommar är sill, jordgubbstårta, snaps, umgås i stora eller små sällskap, men nu vill ni ha svenska folket att sitta inomhus en av årets längsta dagar och SPELA? För mig är detta helt obegripligt måste jag säga.”

En annan skriver: ”Så sorglig reklam. Kan folk inte stoppa undan mobiler och skippa TV-kanaler ens på midsommar?”

Följt av: ”Jag tycker det vore tragiskt och jättetrist om vi ska förstöra en trevlig högtid genom att sätta oss framför mobilerna/tv:n istället för att umgås på riktigt.”

LÄS OCKSÅ: Peg Parnevik bekräftar uppbrottet med Filip Lamprecht

LÄS OCKSÅ: Kritiken mot Lotta på Liseberg – efter Måneskins uppträdande

FOTO: Tommy Holl/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN