LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tittarnas ilska mot doktor Mikaels ersättare i Nyhetsmorgon: ”Lägg av”

20 jul, 2022 
DOKTOR MIKAEL, MARCUS OLAUSSON
På somrarna tar doktor Mikael lite välförtjänt semester från Nyhetsmorgon och istället ersätts han av "Sommardoktorn".
Men nu får doktor Mikaels ersättare en hel del kritik för en uppmaning.
”Men herregud”, skriver en tittare.
Annons
Tre snabba frågor med Mikael SandströmBrand logo
Tre snabba frågor med Mikael Sandström

Nyhetsmorgon är ett tv-program som startar många sina morgnar med. I höst har morgonshowen funnits i hela 30 år och det är givetvis något som ska firas. Men programmet är ständigt under utveckling och just nu går man igenom en hel del förändringar.

Till höst är det nämligen två nya programledare Rania Shemoun Olsson, 46, och Thomas Ritter, 45 som kommer ta plats i rutan. Tiderna ska även regleras vilket meddelades under en direktsändning. Sändningen ska alltså bli två timmar längre varje dag.

Doktor Mikael "Soldoktorn" om förändringen

Förändringarna på TV4 är många, speciellt under sommaren. Då är det flera av de ordinarie tv-profilerna som går på semester och lämnar över till vikarier. Detta gäller i allra högsta grad för tv-doktorn Mikael "Soldoktorn" Sandström, 64, som har fått en ersättare i form av Marcus "Sommardoktorn" Olausson, 36.

Annons

Doktor Mikael har jobbat som läkare "på golvet" i 35 års tid, men för drygt två år sedan meddelade han att han lämnat jobbet för att kunna fokusera på sina sociala medier och jobbet i Nyhetsmorgon. Huvudsyftet för doktor Mikael har alltid varit att hjälpa så många han bara kan.

”Skälet till att jag skall "sluta" är att jag jobbat kliniskt som läkare i över 35 år, och dessutom har jag gått ca 2 500 jourer, vilket motsvarar ytterligare nästan 7 år av oavbrutet arbete. Så jag kan det där hyfsat bra. När jag dessutom nu har mer mediala möjligheter att nå ut med medicinska förklaringar vill jag gärna göra detta. Tänk att vid 62 års ålder få välja ett nytt yrke. Hur kul är inte det? Så jag går inte i pension, utan ändrar lite fokus bara.”, förklarade doktor Mikael i ett inlägg på Instagram.

Tittarnas kritik mot Sommardoktorn: ”Sluta skrämma folket”

Nu under sommaren är det ju dock tid för Soldoktorn att ta välförtjänt semester från Nyhetsmorgon. Men vem tar då över i tv-rutan när han är borta och svarar på tittarnas frågor om sjukdomar och åkommor?

Annons

När doktor Mikael är på semester så hoppar en ersättare in och täcker upp för honom. Det är ingen mindre än ”Sommardoktorn” Marcus Olausson, 36. I onsdagens avsnitt gav han tips som handlade om hur man ska hantera den här värmeböljan som just nu drar in över Sverige.

Men detta blev något som tittarna nu reagerar starkt på. På TV4:s Facebooksida är det flera som är upprörda över uppmaningarna.

Som om det aldrig har varit 30 grader eller mer i Sverige "extrem värme" lägg av. I mellanmjölkslandet Sverige är snart det mesta extremt. På vintern när det blir -15 då är det extremt kallt och snökaoset och fan vet allt.”, skriver en.

Men herregud det är inget extremt alls med det vädret eller värmen! Sluta skrämma folket för att hjälpa MP”, skriver en annan person.

”Men herregud, 2 dagar varmare än normalt i Stockholm, sen svalare. Vilken hysteri!! Hade värmen hållit i sig 14 dar eller en vecka, då kan jag förstå”, skriver en annan.

”Överlever man en semester i Grekland så överlever man nog några dagar av ”extreme” sommar i Sverige med!”, konstaterar en fjärde.

FOTO: Stefan Mattsson/Aftonbladet/TT, Instagram

Annons