BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Rania Shemoun Olsson och Thomas Ritter är nya programledare i Nyhetsmorgon

22 jun, 2022 
Nyhetsmorgon programledare
I dagarna kom nyheten om att två nya programledarna ansluter sig till gänget i Nyhetsmorgon.
Nu är de två profilerna äntligen avslöjade – läs allt här!
Annons
Maria Forsblom avslöjande om sommarplanerna: "Inte fått pass"Brand logo
Maria Forsblom avslöjande om sommarplanerna: "Inte fått pass"

TV4-programmet Nyhetsmorgon är ett av Sveriges, utan tvekan, mest uppskattade tv-format. Tittare bjuds på nyhetsinslag, kulturuppdateringar, heta spaningar, matlagning, musik, trisskrap och mycket mer!

Vid rodret för programmet finns några av Sveriges mest folkkära programledare, så som bland andra Steffo Törnquist, 66, Jenny Alversjö, 48, Sofia Geite, 40, Anders Pihlblad, 54, och Jenny Strömstedt, 49. Ja, för att nämna några!

Men nu meddelar TV4 att två nya programledare ansluter sig till programmet.

Nyhetsmorgon görs om helt – beslutet om stora ändringen

Det var tidigare i juni som den stora nyheten om tv-programmet kom; Nyhetsmorgon görs om efter hela 30 år!

Under en direktsändning berättade programledarna om den nya ändringen i programmet. Sändningen ska nämligen bli två timmar längre på vardagar.

Annons

– Det är så, så roligt att Nyhetsmorgon är så uppskattat av så många och då vill vi bara ge er ännu mer, sade Soraya Lavasani, 40, en av programledarna, i programmet när nyheten avslöjades.

Idag är Nyhetsmorgon-sändningen över vid 10.00 och programmet Malou efter tio har tagit över i rutan. Men tidigare i våras avslöjade Malou von Sivers, 69, att denna sextonde säsong av programmet skulle bli hennes sista.

Det var alltså ett ypperligt tillfälle för TV4 att förlänga Nyhetsmorgon-sändningarna. Exakt när ändringen om det längre formatet träder i kraft är ännu inte helt klart.

Nya programledare: Rania Shemoun Olsson och Thomas Ritter

Men den nya tidsändringen, som innebär en längre morgonsändning, är inte den enda nyheten för programmet.

Annons

I tisdags eftermiddag annonserades det dessutom att inte en, utan två, nya programledare gör Nyhetsmorgon-gänget sällskap framåt. I ett inlägg på Instagramkontot står det:

Imorgon släpper vi en stor nyhet! Då avslöjar vi 2 nya programledare som blir en del av Nyhetsmorgonfamiljen. Här ser ni två ledtrådar, en per programledare. Svep för att se andra bilden! Kan du redan nu lista ut vilka det rör sig om? Svaret får ni i onsdagens Nyhetsmorgon!”

I bildspelet intill texten får vi två ledtrådar; choklad och kung Carl XVI Gustafs, 75, porträtt på den gamla enkronan.

Nu är det avslöjat! Under onsdagens direktsända program fick vi äntligen veta vilka profiler som gömde sig bakom de kryptiska ledtrådarna; inga mindre än Rania Shemoun Olsson, 46, och Thomas Ritter, 45.

De båda är redan välkända ansikten för Nyhetsmorgon-tittarna men blir nu fasta programledare för programmet. När det är dags för Rania och Thomas att börja sina nya tjänster är dessvärre oklart i nuläget.

– Vi vet bara precis som ni att det blir någon gång efter valet. Mycket ska sättas först, säger Rania i Nyhetsmorgon.

Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson
Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson

FOTO: TV4

Annons