LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Malou efter tio läggs ner efter 16 år – Malou von Sivers om beslutet

31 jan, 2022 
Malou von Sivers
Malou von Sivers har lett sitt egna program Malou efter tio i hela 16 år.
Nu skrotar kanalen programmet helt.
I en intervju berättar Malou om det tuffa beslutet.
– Jättesvårt, det här är ju min baby, säger programledaren.
Annons
Det får du inte se bakom kulisserna i Malou efter tioBrand logo
Det får du inte se bakom kulisserna i Malou efter tio

TV4-programledaren Malou von Sivers gör sin sista säsong av Malou efter tio efter 16 år och hela 32 säsonger.

Det står nu klart att programmet lägger ner helt. Det meddelar Malou själv i ett personligt inslag av TV4. I stället kommer den erfarna programledaren att få leda ett nytt intervjuprogram, rapporterar kanalen.

Malou von Sivers om beslutet att lägga ner programmet

Malou meddelar att hon har fått ett annat erbjudande som hon inte kunnat tacka nej till. Det handlar om en form av Malou möter men på ett mer nytt sätt, förklarar hon i inslaget.

– Det här blir sista säsongen med Malou efter tio i den form det har varit och jag har fått ett erbjudande om något jag verkligen vill göra, att återuppta Malou möter, men på ett nytt sätt. Ett intervjuprogram som TV4 saknar i dag och starten blir partiledarna i höst som en del av vår valstasning på TV4, säger Malou von Sivers i inslaget.

Annons

Malou berättar för sin TV4-kollega Cissi Renström Suurna att det har varit ett svårt och tufft beslut att lägga ner programmet som pågått i över 15 år.

– Jättesvårt, det här är ju min baby och jag har en fantastisk redaktion som är en jobbfamilj att gå till så det har varit oerhört svårt. Det är ju det med separationer, de är alltid svåra, säger hon och fortsätter:

– Men det som är roligt i det här fallet är att det fortsätter med det jag brinner för: intervjuer. Jag är stolt över att vara på en kanal som ser i mig erfarenheten som en väldig framgångsfaktor när man ska gör ett sånt här program.

Orden om sista säsongen: ”Vi ska göra världens bästa”

Malou efter tio har gått i TV4 sedan år 2006. Programmet sänds i två timmar varje vardag och tar ofta avstamp i mer personliga berättelser.

Malou förklarar att hon ser fram emot att göra en sista säsong och att den ska bli den bästa.

– Det är mycket drömmar, jag vaknar mitt i natten för att det är svårt att skiljas från någon som betytt så mycket för mycket under de här åren och från personerna jag jobbar med. Nu har vi en säsong, 50 program, säger Malou och tillägger:

Annons

– Vi ska göra världens bästa sista säsong tänker jag och det ser väldigt lovande ut redan. Men det är massa känslor kring det här och fokus på det nya så det är två parallella känslor verkligen.

Malou möter sändes främst mellan åren 1995 till 2008. Nu tar Malou upp programmet igen fast på ett nyanserat sätt.

Stort lycka till!

FOTO: TT/TV4

Annons