Malou von Sivers svar efter kritiken mot Malou efter tio

MALOU VON SIVERS

Under förra året fick Malou von Sivers kritik för att hon avbryter sina gäster.
Nu berättar TV4-profilen för Hänt om hur hon resonerar kring detta idag.
Allt du vill veta om Soraya Lavasanis succékarriär på TV4
Slå på ljud

Malou von Sivers, 68, är ett välkänt ansikte för TV4-tittarna, vilket inte är så konstigt med tanke på att hon har lång erfarenhet av tv och har jobbat på TV4 i väldigt många år.

Malou började redan 1992 med Nyhetsmorgon på TV4. Då kallades programmet däremot för Gomorron och programledarna var inga mindre än Bengt Magnusson, 70, och Malou.

Det var den 2 september 1994 som Nyhetsmorgon bytte namn från att tidigare heta Gomorron och det är inte det enda som hänt genom årens lopp. Bland annat så har sändningstiderna förlängts och att sända även på helger har blivit självklart.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Malou von Sivers har lett Malou efter tio i 15 år

Men år 2006 kom en vändning för Malou och hon lämnade Nyhetsmorgon. Däremot lämnade hon inte TV4, utan istället var det Nyhetsmorgon efter tio, som gällde. Det programmet bytte sedan namn till Efter tio men som sedan bytte namn igen till det nuvarande Malou efter tio.

I Malou efter tio får tittarna ta del av spännande intervjuer, bokrecensioner och intressanta möten Malou och hennes gäster.

Malou efter tio är ett väldigt uppskattat program bland TV4-tittarna. Men trots att programmet ofta får rikligt med beröm och många tittare ser programmet som dagens höjdpunkt har det ändå funnits en del kritik.

Kritiken som kom in handlade främst om Malou och hennes intervjuteknik.

”Malou! Sluta avbryt! Det var exakt det du sa i reklamen, o här, här får gästerna tala till punkt. Första avsnittet visar du att du inte klarar av det. Efter några minuter”, skrev en tittare då.

”Snälla, sluta att avbryta dina gäster. Programmet har bara pågått i 10 minuter och du är ”redan igång”. Orkar inte lyssna på dig, stänger av tv:n och gör något bättre”, skrev en annan.

Malou von Sivers svar efter kritiken om att avbryta

När Hänt träffar Malou på premiären av filmen Utvandrarna skiner hon som en sol och ser verkligen fram emot filmen. Hon såg den redan på 70-talet och har sedan dess varit ett fan.

– Jag mår jättebra, jag har haft säsongsavslutning och nu så tar jag det lugnt och lämnar snart min fjärde roman, säger hon till Hänt.

Malou von Sivers berättar även om hur hon ser på kritiken som kom in förra året.

– Det får alla journalister alltid. Vi får så otroligt mycket positiv respons också, säger hon till Hänt och tillägger:

– Däremot så är det ju så, något man inte förstår i tv, är att man måste ibland gå vidare i programmet. Men det finns ju gränser, det är en balansgång.

LÄS OCKSÅ: Gustaf Skarsgård oväntade möte med Julia

LÄS OCKSÅ: Så är Alice relation till Klara idag – efter Daniels slutval

FOTO: BYRMO CAROLINA/Aftonbladet, TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN