Tilde de Paula Ebys ord efter kuppen i Efter fem: ”Herregud”

Tilde de Paula Eby i Efter fem 2019
I tisdagens avsnitt av Efter fem visades ett inslag från Valborgsfirandet i Uppsala. Under intervjun passade två förbipasserande på att spexa till det framför kameran – något Tilde de Paula Eby inte uppskattade.
Annons

Det var i början av året som TV4 började sända aktualitetsprogrammet Efter fem med Tilde de Paula Eby, 46, som programledare. Tillsammans med flera kollegor från Nyhetsmorgon har Tilde sedan dess lett tittarna genom eftermiddagsprogrammet. Hon har bland annat TV4-profilen Axel Pileby, 32 vid sin sida.

Eftersom Tilde de Paula Eby även är programledare för Let’s dance har Anna Brolin, 38, axlat hennes roll vid flera tillfällen under vintern och våren. I april var det dock många tittare som reagerade på att man knappt har sett skymten av Tilde. Därför frågade de efter henne i kommentarsfältet på programmets Facebooksida.

Annons

”Inget fel på Anna men var är TILDE?”, skrev en person i en kommentar.

Strax därefter valde TV4 att svara på tittarnas frågor och förklarade läget i en kommentar:

”Tilde är påskledig just nu, men hon är snart tillbaka i rutan!”.

Programledarnas chock efter inslaget i Efter fem

I tisdags var det dags för ännu ett avsnitt av Efter fem och till tittarnas stora glädje är nu Tilde de Paula Eby tillbaka i rutan. TV4 visade bland annat ett direktsänt inslag från Uppsala där Valborgsfirandet var igång med fullt ös.

Annons

Under inslaget intervjuar reportern Filip Stiller Borowicz en besökare som berättar om firandet – men det är det som händer i bakgrunden som fångar ens uppmärksamhet. Några förbipasserande stannar nämligen upp och börjar spexa framför kameran.

Kuppen i TV4:s Efter fem
Några förbipasserande försökte skoja till det framför kameran.

Reportern fortsätter intervjun och när programmet återvänder till studion försöker Tilde de Paula Eby rädda situationen.

– Det kan vara så att både en och två av de där studenterna hade druckit aningens för mycket och därför också gjort det lilla roliga bakom kameran som vi fick ta del av, eller ja halvkul, säger hon.

Tilde de Paula Eby fortsätter sedan:

– Herregud vad de beter sig bakom vår reporter Filip. Men så där är det faktiskt, om man ska vara helt ärlig så är det där en del av valborgsfirandet.

Annons

Även Axel Pileby är skeptisk till studenternas kupp under inslaget.

– Vet du vad? Det är lite därför jag har skippat det genom mina år i Lund. Jag har lite svårt för det där kollektiva firandet när alla super skallen av sig.

– Lite för tungt på drickandet, man kan fira utan det, inflikar Tilde.

FOTO: Anna-Karin Nilsson/EXP/TT, TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…