TV4:s svar efter missen under direktsändningen av Efter fem

TV4 svarar på felsägningen i Efter fem.
I direktsändning kan allting hända. När ortnamnet Hästveda kom på tal i onsdagens Efter fem gick det lite galet när det gällde uttalet. Felsägningen uppmärksammades av flera tittare – och nu svarar TV4 på varför det gick fel.
Annons

Tillsammans med flertalet kollegor lämnade Tilde de Paula Eby, 46, Nyhetsmorgon på TV4, för att istället satsa på det helt nya aktualitetsprogrammet Efter fem. I januari var det premiär och sedan dess har programmet direktsänts varje vardag mellan 17 och 19.

I onsdagens Efter fem var skogsbränder ett ämne som togs upp, då ett tiotal allvarliga bränder börjat härja i Sverige. Den ort som har drabbats allra störst är skånska Hästveda, som ligger i Hässleholms kommun. På plats var Efter fems reporter Therese Cedergren och rapporterade från platsen.

Annons

– Inne i brandområdet, som är bakom träden längre bort, var vi inne idag och efter bara några minuter mådde man illa. Det stack rejält i både näsa och ögon och det råder ingen tvekan om att röken är väldigt ohälsosam. Man skulle ta sig därifrån så fort man kunde. Så det är inte undra på att många av de boende fortfarande inte kan återvända till sina hus, för den röken är inte bra att andas in, sa Therese Cedergren i programmet.

Annons

”Ni får lära er”

TV4-tittarna uppskattade onsdagens sändning, men kunde inte undgå att lägga märke till att ortnamnet Hästveda uttalades fel i programmet. I kommentarsfältet på Efter fems Instagram-konto uppmärksammade de TV4 om felsägningen.

”Underbart program.. men måste bara säga att det heter Hästveda och inte Hästsveda”, skrev en tittare.

”Ni får lära er att det heter Hästveda. Inte HöstSveda. Det är nåt annat”, skev en annan.

Efter tv-tittarnas kommentarer valde TV4 att svara – och samtidigt utlova förändring.

”Tack för uppmärksammandet, det har ändrats till sändningarna efter!”, skrev TV4.

Annons

I ännu ett svar förklarade Efter fem-redaktionen för en av tittarna att det inte alltid går felfritt under en direktsändning.

”Ibland blir det lite fel i sändning, men din synpunkt om ortnamnet har tagits vidare!”.

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…