LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Därför syns Tilde de Paula Eby i SVT:s Morgonstudion efter 24 år på TV4

09 jul, 2021 
AvJohanna Alm
Tilde de Paula Eby.
I veckan kunde SVT-tittarna se Tilde de Paula Eby i Morgonstudion.
Hennes medverkan väckte starka reaktioner hos TV4-kollegorna, då hon varit på kanalen i hela 24 år.
Här är anledningen till varför Tilde var hos konkurrenten.
Annons
7 saker du kanske inte visste om Tilde de Paula Ebys liv och karriärBrand logo
7 saker du kanske inte visste om Tilde de Paula Ebys liv och karriär

Tilde de Paula Eby, 48, är ett välkänt ansikte för det svenska folket. Hon har varit programledare för en hel del stora tv-program, såsom Let’s dance och Efter fem på TV4.

Tilde har flera gånger vunnit tv-priset Kristallen för bästa kvinnliga programledare så när nyheten om att den folkkära tv-profilen ska få en egen talkshow, Tilde, kom ut så blev nog ingen chockad.

– I min nya talkshow ser jag fram emot att mina gäster ska ha gott om tid i samtalet och att man ska hinna prata till punkt. Det är en spännande blandning av personer som kommer gästa mig i sommar vilket såklart känns jättekul!, har Tilde de Paula Eby sagt om nya showen.

Besöket på SVT väckte reaktioner hos TV4-kollegan Alex Pileby

Att Tilde de Paula Eby har varit en trogen anställd på TV4 stämmer men i veckan var hon faktiskt på besök i SVT, närmare bestämt Morgonstudion.

På sin Instagram delar Tilde nu med sig av sin Efter fem-kollega Alex Pilebys reaktion när hon plötsligt dök upp hos konkurrenten.

Annons

”Rysare när Tilde plötsligt dyker upp i SVT?!”, skriver han.

Tilde har alltså lagt upp Axels story på sitt Instagram-konto, och har lagt till ett svar till sin oroade kollega.

”Närå allt är lugnt! I morgon blir det SHOW! Premiär för ”Tilde” på TV4. (Utgår från att jag gästar men har inte hört nåt än?!)”, skriver Tilde med glimten i ögat.

Att Tilde de Paula besökte SVT Morgonstudion tidigare idag väckte reaktioner hos TV4-kollegan. Foto: Axel Pileby/Instagram
Foto: Tilde de Paula Eby/Instagram
Foto: Tilde de Paula Eby/Instagram

Sanningen bakom Tilde de Paula Ebys besök i Morgonstudion

Anledningen till att tv-profilen var hos SVT var inte mer chockerande än att hon faktiskt skulle besöka Morgonstudion för att prata om sin nya talkshow Tilde.

Annons

– Det är ett pratprogram, där vi bjuder in gäster. Det som kanske skiljer detta pratprogram från andra det är väl att vi sänder live så vi kan hela tiden plocka in det som är aktuellt den dagen, den veckan, säger hon i Morgonstudion.

Tilde de Paula Eby avslöjar även att hon känner blandade känslor över att vara hos konkurrenten.

– Det är så spännande. Det är första gången som jag är i denna studio. Det är så spännande. Jag har varit pirrig hela morgonen. Jag var till och med lite pirrig igår kväll när jag skulle sova och tänkte ”herregud vad ska jag säga, hur ska jag bete mig?”, säger hon i programmet.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Morgonstudion/SVT

Annons