ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Tess Merkel om sjukdomstiden med barnen Neo och Minya – nu berättar hon

04 jul, 2021 
Mimmi Fouchenette
Tess Merkel.
Likt många andra underhållare har artisten Tess Merkel haft det tufft under pandemin.
Något hon inte har pratat om tidigare är att hennes familj faktiskt drabbades av viruset.
Nu berättar Tess om sjukdomstiden med barnen.
Annons
Intervju: Tess Merkel om äktenskapet med Kenny – efter skilsmässobeskedetBrand logo
Intervju: Tess Merkel om äktenskapet med Kenny – efter skilsmässobeskedet

Artisten Eva Therése Margareta Merkel Solomons, 51, mer känd som Tess Merkel, är mest känd som en av medlemmarna i disco- och popgruppen Alcazar. Tess har även de senaste åren uppträtt som soloartist. 2021 medverkade hon i Melodifestivalen med bidraget Good life. Tess har berättat att hon behövde skriva av sig om en jobbig tid i livet men att låten blev för deppig – så hon bytte spår.

– Istället gjorde vi om låten till tre minuter av ren och skär positiv energi. Vi behöver alla en injektion av glädje och färg och kul!

I en ny intervju med Hänt avslöjar Tess att hon inte har några planer på att ställa upp i musiktävlingen 2022.

– Jag hade det så himla härligt och roligt att få göra underhållning i Melodifestivalen 2021, det kommer man ju sent glömma. Så jag har inga tankar på att ställa upp en gång till som soloartist.

Tess Merkels man Kenny och barnen Neo och Minya

Idag lever Tess ihop med maken Kenny Solomons, 34. Paret har haft en kämpig period och ansökte om skilsmässa förra året, men nu är de tillbaka på banan.

Annons

– Vi är ihop och har som många andra haft en en tuff period en stund men vi älskar varandra och kärleken är ju alltid som sagt värt att kämpa för.

Tess har barnen Neo Merkel, 17, och Minya Merkel, 13, från en tidigare relation med Greger Andersson.

Tess Merkel om barnens insjuknande i covid-19

För Hänt berättar Tess nu hur livet har varit för familjen under den pågående pandemin.

– Både jag och Kenny har lyckats vara friska och inte åkt på corona alls. Mina barn hade corona, men jag lyckades hålla mig undan.

Tess Merkel berättar att hon gjorde matlådor till barnen, städade jämt och desinficerade hela huset när barnen var på sina rum.

– De var jättelindrigt sjuka så det var hur lätt som helst. De var hemma under sjukdomstiden men de blev aldrig särskilt sjuka.

FOTO: Jimmy Wixström/Aftonbladet/TT, TV4

Annons