TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Tareq Taylors okända förflutna – nu berättar han om mörka perioden

22 maj, 2022 
https://image.hant.se/image-8453040?imageId=8453040&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
André Färnsveden
Tareq Taylor.
Tv-kocken Tareq Taylor gästade nyligen Malou efter tio.
I programmet berättade han om sina yngre dagars drömmar och mål.
Då berättade han om sitt okända förflutna och den mörka perioden i livet.
Annons
Eric och Katja vinner Let's Dance 2022 – starka känslorna direkt efter vinstenBrand logo
Eric och Katja vinner Let's Dance 2022 – starka känslorna direkt efter vinsten

Kändiskocken och TV-profilen Tareq Taylor, 52 har varit väldigt framgångsrik senaste tiden. Förra året fick han Kristallen för ”årets TV-personlighet” med sin dokumentär Tareq Taylors matresa och blev sedan utsedd till årets julvärd samma år.

Senast chockerade han det svenska folket med sin sångröst när han medverkade i Masked Singer. Tareq kom på en andra plats i tävlingen som ”Sagoträdet”.

Tareq blev väldigt känslosam när han tog av sig masken i Masked singer. Det har tydligen alltid varit en dröm för honom att stå på scen och sjunga framför en publik men han har haft för mycket scenskräck för att vågs ta det klivet tidigare, som han tidigare berättat för Hänt.

Tareq om olyckan som nästan gjorde honom förlamad

I samma intervju med Hänt berättade han även om en olycka han var med om för två och ett halvt år sedan som nästan lämnade honom förlamad.

Annons

– Jag hade en kitesurfing-olycka där jag bröt nacken och var väldigt nära att bli förlamad. När det inte blev så, och jag insåg hur lyckligt lottad jag är, var det ju en hel del i mig som sa "Vet du vad? Sluta upp med att fokusera på dina spärrar och bara lev medan du har livet, det är viktigt och värdefullt", sa Tareq till Hänt.

Den olyckan skadade Tareqs stämband och han blev tvungen att genomgå rehabilitering för att ens kunna delta i Masked singer.

Efter den olyckan under operationstillfället när jag blev intuberad så skadades mina stämband och jag kunde inte riktigt sjunga eller kontrollera min röst. Så inför Masked gick jag till en logoped och gick till en sångpedagog för att se om jag kunde träna upp rösten ens, om jag kunde ta ton, sa han till Hänt.

Tareq Taylor var en av finalisterna i årets upplaga av underhållningsprogrammet Masked singer.
Tareq Taylor var en av finalisterna i årets upplaga av underhållningsprogrammet Masked singer.

Tareq Taylors okända förflutna

Han gästade Malou efter tio för att prata om maten betydelse och även då pratade han om sina yngre dagar och hur kriget han upplevt hade en påverkan på honom.

Annons

– De här bilderna från Palestina och den incidenten som var där nere och min morfars berättelser från kriget, det gjorde att jag tog väldigt tidigt ett ställningstagande. Eftersom Sverige var ett neutralt land så ska jag inte göra väpnad militärtjänst. Jag vill gärna göra militärtjänst men jag vill göra den vapenfri, säger Tareq.

Han ville ha en civil placering och berättar att det inte var så lätt att få. Han blev korsförhörd av en utrikeskorrespondent om sina skäl till att vara vapenvägrare och sa att han blev pressad så hårt att han bröt samman efteråt. Men han fick det hade hade begärt.

– Jag blev istället placerad inom brandkåren. Jag fick lära mig lite hjärt- och lugnräddning, körde lite ambulansövningar och vi släckte bränder, och sen var jag på dagis, och tog hand om barn, säger Tareq till Malou.

FOTO: TV4, Robin Lorentx-Allard/Aftonbladet

Annons