ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sanningen om Tareq Taylors olycka – nu berättar han vad som hände

20 maj, 2022 
André Färnsveden
Det är nu känt att Tareq Taylor var sagoträdet i Masked Singer.
I programmet nämner han en olycka som nästan förlamade honom.
Nu berättar han för Hänt vad som egentligen hände.
Annons
Blir det en säsong 3 av Masked Singer Sverige? – David Hellenius svararBrand logo
Blir det en säsong 3 av Masked Singer Sverige? – David Hellenius svarar

Finalen av Masked Singer bjöd på en spännande kamp mellan Trollkarlen, Sagoträdet och Spelmannen. De fick uppträda med ett nummer var och tävla om de två platserna i finalduellen. Publiken röstade då fram Spelmannen och Sagoträdet vilket innebar att resan tog slut för Trollkarlen.

Efter det var det dags för den avgörande duellen. Sagoträdet stod öga mot öga med Spelmannen. Sagoträdet gav Spelmannen en bra duell men det räckte inte hela vägen. Spelmannen fick flest röster och vann därmed hela tävlingen.

Sagoträdet fick då ta av sig masken och där stod Tareq Taylor, 52. Det var alltså den folkkära TV-kocken som underhållit alla med sin sångröst.

Tareq Taylors stora drömmar om att sjunga: ”Aldrig vågat”

I en intervju med Hänt berättar han om hur det var en självklarhet för honom att delta i Masked Singer.

Annons

– När frågan kom så tvekade jag faktiskt inte en sekund, det har varit en dröm för mig att sjunga i många år, säger Tareq till Hänt.

Han förklarar att han kommer från en musikalisk familj men själv aldrig vågat sjunga.

– Jag har alltid haft musik runt omkring mig men jag har aldrig vågat, så att kunna få lov att sjunga med den här masken mellan mig och publiken, det har varit som en gåva som kom så den kan jag inte tacka nej till, säger han.

Den tar bort all scenskräck?

– Ja, gud vad det hjälper, skrattar Tareq.

Tareq om olyckan som nästan gjorde honom förlamad

I Masked Singer-finalen berättar Tareq att han skulle tacka ja till Melodifestivalen om han fick frågan. Han förklarar också att han var med om en olycka två och ett halvt år tidigare och att han skulle ställa upp på grund av den respekt han har fått för livet.

Annons

I en intervju med Hänt berättar Tareq om olyckan och hur det omvandla hans perspektiv på livet.

– Jag hade en kitesurfing-olycka där jag bröt nacken och var väldigt nära att bli förlamad. När det inte blev så, och jag insåg hur lyckligt lottad jag är, var det ju en hel del i mig som sa "Vet du vad? Sluta upp med att fokusera på dina spärrar och bara lev medan du har livet, det är viktigt och värdefullt", säger Tareq till Hänt.

Vidare berättar han om de konsekvenser som medföljde olyckan och rehabiliteringen han behövde genomgå för att ens kunna ställa upp i tävlingen.

– Det här är en såhär sak jag har velat göra länge men efter den olyckan under operationstillfället när jag blev intuberad så skadades mina stämband och jag kunde inte riktigt sjunga eller kontrollera min röst. Så inför Masked gick jag till en logoped och gick till en sångpedagog för att se om jag kunde träna upp rösten ens, om jag kunde ta ton, säger han till Hänt.

Vilken tur att han tog den hjälpen eftersom kocken och numera sångaren Tareq Taylor tog sig hela vägen till final! Grattis!

FOTO: TV4

Annons