Idol 2023 marknadsföring banner

Här är alla deltagare i Stjärnorna på slottet 2023 på SVT

17 maj, 2022 
https://image.hant.se/Felicia-3.jpg.jpg?imageId=8444591&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Felicia Hovryd
Stjärnorna på slottet 2023
Stjärnorna på slottet är tillbaka med en sjuttonde säsong år 2023.
Här är allt du vill och behöver veta om kändisarna som medverkar, samt kocken som lagar maten!
Annons
David Lagercrantz om relationen till Carola Häggkvist efter Stjärnorna på slottet
David Lagercrantz om relationen till Carola Häggkvist efter Stjärnorna på slottet

Snart drar den 17:e säsongen av Stjärnorna på slottet igång igen. Och äntligen är det avslöjat vilka som medverkar i den nya säsongen av succén!

Programmet är en svensk tv-serie som brukar sändas i början av året. Den nya säsongen har premiär i julhelgen. Första säsongen någonsin av Stjärnorna på slottet gick av stapeln redan år 2006 och blev snabbt en stor favorit hos tittarna. Och det i sin tur har lett till att programmet återkommer år efter år.

I juni checkar fem svenska kändisar in en veckan tillsammans på Bäckaskog slott i Skåne. Stjärnorna får en varsin dag att vara huvudpersonen på så varje kändis får en dag där de bestämmer aktiviteter samt måltider för de andra gästerna. Huvudpersonen får dessutom frågor om livet från de andra deltagarna under sin dag, något som brukar resultera till både glädje och tårar.

Och maten står givetvis stjärnkocken Tareq Taylor, 52, för! För femte året i rad kommer Tareq tillsammans med deltagarna sätta ihop menyn och lagar maten på slottet. Tareq är en svensk krögare, tv-kock och kokboksförfattare som år 2017 vann TV4:s program Kockarnas kamp.

Annons

Kändisarna som medverkar i Stjärnorna på slottet

Carolina Gynning

Många känner igen Carolina Gynning, 43, från Big Brother Sverige när hon 2004 vann programmet. Utöver medverkan i tv-program som Let´s Dance, Idol, Talang Sverige och Sommarkrysset är Carolina konstnär. Dessutom driver hon podcasten Gynning och Berg – hittar sig själva tillsammans med Carina Berg.

Jon-Henrik Fjällgren

Den skönsjungande renskötaren Jon Henrik Fjällgren, 35, tog Sverige med storm när han slog igenom i Talang 2014. Han har även tävlat i Melodifestivalen tre gånger och vann Let´s Dance 2018.

Pia Johansson

Annons

Komiker och skådespelerskan Pia Johansson, 61, har underhållit Sverige varje vecka i matlagningsprogrammet Halv åtta hos mig.

Lars Lerin

I Lerins lärlingar anordnar Lars Lerin, 68, en konstskola för personer med funktionsnedsättning, programmet har bjudit in svenska folket till Lars hem och genom åren bjudit på en hel del skratt. Lars fick 2020 stå för julstämningen när han var julvärd på SVT.

Anja Lundqvist

Anja Lundqvist, 49, har vi sett i flera tv-serier så som Heder, Gåsmamman, men hon är kanske mest känd som Annelie i trilogin Tusenbröder.

Annons

– Jag tror det blir en magisk säsong med det här härliga, varma och karismatiska stjärn-gänget. Carolina, Pia, Lars, Jon-Henrik och Anja har en hel del beröringspunkter men är samtidigt också otroligt olika som personer. Jag kan redan nu säga att det här kommer bli en säsong man definitivt inte vill missa, säger SVT:s projektledare Anna-Maria Nildén.

I förra säsongen av Stjärnorna på slottet deltog Carola Häggkvist, Per Andersson, Marika Carlsson, David Lagercrantz och Grynet Molvig.

Programmet sänds i SVT under vintern 2022/2023.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, Karin Törnblom/TT

Annons