Tareq Taylors första ord om ex-frun – efter kärlekslyckan med Sofia

Tareq Taylors ex-hustru Kristina Taylor.

Tv-kocken Tareq Taylor och ex-frun Kristina separerade i september förra året, och under förra veckan bekräftade han äntligen den nya relationen med Sofia Ståhl.
Nu uttalar han sig även om ex-hustrun för första gången sedan skilsmässan.
David Lagercrantz om relationen till Carola Häggkvist efter Stjärnorna på slottet
0:29

Efter reklamen: David Lagercrantz om relationen till Carola Häggkvist efter Stjärnorna på slottet

(0:29)

Slå på ljud

Stjärnkocken och krögaren Tareq Taylor, 52, bekräftade nyligen relationen med den 20 år yngre kärleken och hälsoprofilen Sofia ”PT-Fia” Ståhl, 33.

Efter att Hänt kunde avslöja relationen i december 2021 har ingen av dem varken bekräftat eller dementerat ryktet. Men spekulationerna har gått varma och nu är de alltså officiellt ett par!

– Om jag är kär? Jo, men det är klart jag är kär, säger Tareq i intervjun med Aftonbladet.

Tareq Taylor och Kristina Taylor separerade i höstas – efter 26 år som gifta

Det var i september förra året som svenskarna blev varse den folkkära tv-kockens skilsmässa från dåvarande hustrun Kristina Taylor, 51. De före detta makarna hade varit gifta i hela 26 år och har även den 18-åriga dottern Ellen Taylor tillsammans.

Tareq har tidigare kommenterat Kristinas betydelse och stöd under dotterns uppväxt. Framförallt under hennes skolgång då Tareq kände stor oro för Ellens välmående, då han själv minns ett tufft skolklimat.

– Med facit i hand har jag lyckats att göra hyfsat bra avvägningar. Jag har ju inte varit ensam i avvägningarna. Det är viktigt att prata om de bitarna med sin partner, eller den andra föräldern till barnet så man klarar av att balansera det, förklarade han för Hänt i en intervju.

Tareq Taylors första ord om ex-frun – efter kärlekslyckan med Sofia

Vi träffar Tareq Taylor på ett event i centrala Stockholm under måndagskvällen. Det är ett event för att fira lanseringen av krögarens vita vin; ett torrt Riesling som han tagit fram tillsammans med vinproducenten Henkell Freixenet.

I en intervju med Hänt uttalar sig Tareq då om ex-hustrun för första gången sedan den offentliga kärlekslyckan med Sofia.

Tareq har tagit fram vinet under två års tid och han har dessutom varit involverad i framtagandet av utseendet på flaskan. Han berättar då att han inte ville ha några krusiduller, förutom ett diskret emblem i form av en sköldpadda.

– För många år sedan, ungefär 27 år sedan, så var jag på Hawaii. Min fru då doktorerade i hawaiiansk religionshistoria och vi bodde hos en hawaiiansk kvinna (palli). Varje gång jag var ute och surfade så poppade det alltid upp en lite havssköldpadda några meter ifrån mig. Varje gång, berättar Tareq för Hänt då och fortsätter:

– Efter några veckor så sa jag det att ”Det är konstigt, varenda gång jag surfar så kommer en sköldpadda och säger hej”. Då sa kvinnan som vi bodde hos att ”Det är inte konstigt allt, det är ditt skyddshelgon”. Alla på Hawaii har ett skyddshelgon. Det kan vara en blomma eller en insekt och i mitt fall är det då en sköldpadda.

Avslutningsvis berättar han att sköldpaddan, som han träffade på resan med ex-frun, blivit en symbol för lycka och framgång genom hela livet. Det är alltså därför symbolen fått pryda vinflaskan. Så fint!

Här visar Tareq stolt upp den fina vinflaskan.

Här visar Tareq stolt upp den fina vinflaskan.

FOTO: Peter Carlsson

FOTO: Instagram, BjörnLindahl/Aftonbladet

FRÅN FÖRSTASIDAN