Tareq Taylors avslöjande om ex-frun Kristina efter händelsen med dottern

Tareq Taylor och dottern Ellen
Exklusivt

Postkodmiljonären-aktuella Tareq Taylor genomgick en skilsmässa förra året.
I en intervju med Hänt berättar han nu om hur hans egna erfarenheter kom att påverka dotterns uppväxt – och tacksamheten över ex-frun Kristinas stöd.
– Det är viktigt att prata om de bitarna med sin partner, säger Tareq till Hänt.
Tareq Taylor om att vara ifrån sin dotter på julafton
0:57

Efter reklamen: Tareq Taylor om att vara ifrån sin dotter på julafton

(0:57)

Slå på ljud

Idag är Tareq Taylor, 52, inte bara en framgångsrik kock utan under de senaste åren har han kommit att bli en av Sveriges mest populära tv-personligheter.

I samband med att Tareq nu tävlar i kändisspecialen av Postkodmiljonären, tillsammans med Frida Boisen, 47, fick Hänt ett snack med honom. I programmet får vi se Tareq och Frida tävla för att vinna pengar till Friends, en organisation som kämpar emot mobbing. Tareq har egna erfarenheter av mobbning och ämnet är därför något som berör honom starkt.

Exklusivt
Tareqs första ord om romansryktet med Sofia Ståhl

Tareq Taylor om utmaningen med dottern Ellen

Tareq är pappa till en dotter – Ellen Taylor, 18, som nu har gått klart skolan. Men under Ellens uppväxt tampades Tareq med att inte ösa över sin rädsla för skolklimatet på dottern.

– Det blir att man slänger på radarn och allt det där igen. Direkt, så fort man går in på en skolgård eller när jag då skulle gå in med Ellen på skolan första gången. När man har kommit ifrån skolmiljön med den bakgrunden som jag har och så ska man sedan tillbaka in i den, då betraktar man den nog som ännu mer hotfull nu, säger Tareq till Hänt och fortsätter:

– Man bär med sig alla jobbiga bitarna, de får plötsligt lov att ta plats. För när man är i det så är det något man är tvungen att gå till och då letar man efter ljuspunkterna för att gå dit.

Hör Jonas Rydings starka ord till sonen Edvin Ryding

Se klippet här!

Egna orden om ex-frun Kristina Taylor stora stöd

Dottern har Tareq tillsammans med ex-frun Kristina Taylor, 52. De tidigare makarna lämnade in en skilsmässoansökan i september förra året.

För Hänt berättar nu Tareq Taylor om vad ex-fruns stöd betytt för honom under Ellens skolgång.

– När man kommer tillbaka som förälder med sina barn till en skola så blir man extremt beskyddande. Inte bara mot sina egna barn utan man scannar av skolgården och tittar om det står andra barn här som är ensamma och vad kan jag göra här. Man är alltid beskyddande med sina barn men det finns såklart en risk att man bli överbeskyddande också.

Tareq tycker däremot att han inte blivit överbeskyddande och det har han mycket sin ex-fru Kristina att tacka för.

– Med facit i hand har jag lyckats att göra hyfsat bra avvägningar. Jag har ju inte varit ensam i avvägningarna. Det är viktigt att prata om de bitarna med sin partner, eller den andra föräldern till barnet så man klarar av att balansera det, säger han och fortsätter:

– Det är viktigt att sätta det i perspektiv. Att hon är inte du, skolan är inte din skola så vi behöver se det med öppna ögon nu. Så att du inte lägger din historia på ditt barn och gör ditt barn rädd för en miljö som du är orolig för.

Känner du att du fick det stödet av Ellens mamma, att ni hade en bra balans?

– Absolut, 110 procent.

Tareq Taylor och Frida Boisens medverkan i Postkodlotteriet finns att se på TV4 play.

FOTO: Karin Törnblom/TT/Björn Lindahl/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN