Tareq Taylor om ex-hustrun Kristina Taylors svåra smärtor efter bilolyckan

Tareq Taylor och Kristina Taylor

Tareq Taylor meddelade tidigare i år att han och hustrun Kristina Taylor valt att gå skilda vägar efter 26 år som gifta.
Nu berättar han om ex-hustruns svåra smärtor: ”Går inte att jämföra

Tareq Taylor, 51, har vunnit det svenska folkets hjärtan med sin charm, humor och stora passion för matlagning. Att han nu även kommer synas i tv-rutan som årets julvärd på SVT under julafton är något som Tareqs fans jublar över.

Tareq själv blev både glad och chockad när han fick förfrågan om att anta det ärofyllda uppdraget.

– Jag satt i bilen när jag fick frågan och höll på riktigt på att köra av vägen. Sedan bröt jag ihop. Tårarna kom. För mig är det ett enormt stort hedersuppdrag, säger Tareq till Hemmets journal.

Och även om lyckan är total över hur karriären fortskrider så har han gått igenom en tuffare period tidigare i år när han och ex-frun Kristina Taylor valde att gå skilda vägar.

Nu berättar Tareq om ex-fruns svåra sjukdomstid under deras äktenskap.

Steffo ryter ifrån rejält mot Sorayas fråga: ”Hemskt”

Tareq Taylor om skilsmässan från exhustrun Stina

Tidigare i höstas meddelade Tareq att han har skilt sig från hustrun Kristina efter många år ihop.

– Det är ingen hemlighet att jag har skilt mig, så jag visste att julen tillsammans skulle bli annorlunda i vilket fall som helst. Den här tiden kanske kan fyllas med nånting som är rimligt och vettigt, har Tareq tidigare sagt till Aftonbladet.

De numera ex-makarna har varit gifta i 26 år. Tillsammans har de dessutom en dotter med namn Ellen Taylor som idag är 17 år.

Tareq har tidigare varit väldigt förtegen om orsaken bakom uppbrotten från ex-hustrun, men när han gästade Fredrik Ralstrands podcast TV-fabriken bröt han för första gången tystnaden om sin skilsmässa och förklarade hur det kändes när nyheten om uppbrottet blev känt. Tareq berättade då också varför han har valt att inte prata öppet om detta.

– Jag är människa som alla andra. Saker och ting händer i mitt liv, precis som det händer saker i andras liv. Jag har valt att inte prata om de mest privata sakerna, av respekt till de som är involverade, sa tv-profilen i podden.

Tareq Taylor om ex-hustruns svåra smärtor efter olyckan

För två år sedan bröt Tareq nacken efter en kitesurfningsolycka. Under surfningen fick han en okontrollerad rotation.

– När jag var som högst upp i luften så dök draken hårt och jag följde efter på nacken. Det var ganska grunt där jag landade, kanske 25 centimeter, så jag slog i, har Tareq tidigare berättat.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Kort efter olyckan blev han stelopererad. Enligt honom själv hade han tur, både operationen och rehabiliteringen har gått så bra som man kan önska sig och sedan något halvår tillbaka är han smärtfri och enligt honom själv ”återställd”.

– Jag har mindre rörelseutrymme i nacken än tidigare men troligtvis är jag nästan ändå rörligare än tidigare för jag var superstel redan innan olyckan. Jag har fått bra hjälp med rehabilitering och sjukgymnaster, berättade Tareq i en intervju med Hemmets journal.

Tidigare har han även varit öppen om smärtorna hans ex-fru fått utstå efter en bilolycka som de båda var med om i början av deras äktenskap.

Kristina drabbades då av värk i nacken som utvecklades till kronisk smärta och i samma intervju med Hemmets journal menar han på att den smärta han fått utså de senaste åren är ingenting mot vad hans exfru fått genomlida.

– Det jag drabbades av går inte att jämföra med hennes smärta, säger han.

LÄS OCKSÅ: Detaljerna som avslöjar att Bonde-Backis är ihop med Evelina idag

LÄS OCKSÅ: Filip Lamprechts oro efter händelsen med mamma Kristin Kaspersen

FOTO: LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet, Tareq Taylor/Instagram

SENASTE NYTT!