Därför tvingas julvärden Tareq Taylor avsluta samarbetet med Nescafé

Tareq Taylor

Nyligen blev tv-kocken Tareq Taylor utsedd till årets julvärd i SVT.
Nu tvingas han avsluta samarbetet med det välkända snabbkaffemärket Nescafé.
Här är anledningen!

Tareq Taylor, 52, har arbetat som kock sedan 80-talet. Idag är skåningen en mycket uppskattad tv-personlighet och har bland annat medverkat i flera program på SVT, som exempelvis Trädgårdstider och Go'kväll.

Nyligen gästade Tareq P4 Extra. Där berättade han om det nya programmet Bäst i köket.

– Många är superduktiga på väldigt avancerade saker också. Vi blir bjudna på saker som slår många restaurangbesök kan jag säga, sa Tareq i programmet.

Magnus starka känslor efter Lance uttalande: ”Det smärtar”

Tareq Taylor om att bli julvärd: ”Höll på att köra av vägen”

För några veckor sedan fick svenska folket ta del av den glädjande nyheten att Tareq Taylor blivit utsedd till årets julvärd i SVT. Han vann även Kristallen i år för kategorin årets tv-personlighet för sitt program Tareq Taylors matresa.

Tareq Taylor har tidigare berättat att han bröt ihop när han fick frågan av SVT om han ville vara kanalens julvärd i år.

– Jag höll på att köra av vägen. Sen bröt jag samman. Jag tycker det här är ett så stort hedersuppdrag. Tårarna kom. Det var som att trycka på en knapp, berättade Tareq och fortsatte:

– Jag tror jag lade på luren till och med för att få ringa upp igen. Det känns otroligt stort, verkligen.

Därför avslutar Tareq Taylor samarbetet med Nescafé

Nu har Tareq Taylor hamnat i lite blåsväder. Sedan februari i år är han ambassadör för snabbkaffemärket Nescafé, som bojkottats av Vårdförbundet.

Anledningen är att Nestlés marknadsföring av bröstmjölksersättning i tredje världen strider mot WHO:s 40-åriga barnmatskod. Vårdförbundet menar att bröstmjölksersättning i fattiga länder bidrar till att miljoner barn dör varje år.

Till Göteborgs-Posten säger SVT att man inte ser någon konflikt mellan Tareq Taylors uppdrag som julvärd och hans reklamjobb. Tareq Taylor har dock insett problematiken med samarbetet Nescafé och nu avbrutit det.

– Jag förstår problematiken och lägger det här samarbetet på hyllan. Julvärdskapet är viktigt för mig och jag vill inte att det ska bli smittat, eller kunna ifrågasättas, säger han till tidningen.

LÄS OCKSÅ: Tittarkritik efter skämtet om Bianca Ingrosso i TV4:s Mumbo Jumbo

LÄS OCKSÅ: Därför försvinner Maria Forsblom från Nyhetsmorgon – egna orden

FOTO: Karin Törnblom/TT, Björn Lindahl/Aftonbladet

Senaste nytt