LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Magnus Hedmans svar efter Lance ord om uppväxten med missbruket

19 nov, 2021 
Lance och Magnus Hedman
Lancelot ”Lance” Hedman har valt att tala ut om pappa Magnus Hedmans missbruk.
Nu svarar Magnus på sonens hjärtskärande uttalande.
– Det smärtar att höra, säger han.
Annons
Här stormar Lance Hedman ut under terapeutsamtalet i Behandlingen – se klippet härBrand logo
Här stormar Lance Hedman ut under terapeutsamtalet i Behandlingen – se klippet här

Lancelot ”Lance” Hedman är en av deltagarna i programmet Behandlingen på discovery+. I serien genomgår flera kända svenskar ett behandlingsprogram för psykisk ohälsa och beroendeproblematik, utformat av läkare och terapeuter.

Lance, som är son till Magdalena Graaf och tidigare fotbollsproffset Magnus Hedman, berättar nu om hur pappans missbruk påverkat honom under uppväxten. Även Magnus redogör för hur han ser på beroendesjukdomen och tiden då han missbrukade.

Lance om Magnus Hedmans missbruk under uppväxten

Efter att Lance Hedmans föräldrar skilde sig började pappa Magnus missbruka, vilket han berättar i Behandlingen.

– Det var då pappa började leva ut sina ungdomsår kan man säga. Påtänd eller borta för det mesta, eller sov. Jag tror att jag hade en sköld, jag ville inte erkänna att situationen var som den var, så jag försökte bara leva på som vanligt och sa ingenting till nån, vilket kan bli ganska tungt när man är så ung.

Annons

Lance säger även i programmet att han var orolig och kände en skam.

– Kommer han vara en zombie som går runt i köket och gör pingvinsteg och kollar upp i taket? Och skammen minns jag också. De känslorna har jag väldigt starkt inom mig. Så det var jag, min storebror och min lillebror som tog hand om varandra, under en lång period. Pappa var liksom inte där. Han var antingen hög, eller så sov han. Vi kunde gå i flera veckor och bara äta chokladpuffar.

Samtidigt är Lance noga med att betona att han och Magnus relation är helt annorlunda idag. Han beskriver honom som världens bästa pappa.

– Idag är pappa den bästa pappan som går, jag vill bara tillägga det. Idag är han bäst.

Magnus Hedman om sonens starka ord: ”Smärtar”

Magnus har varit öppen med sitt missbruk och har bland annat drivit en podcast med titeln Hedman & Hedén – en beroendepodd. I en intervju med Aftonbladet beskriver Magnus nu att det smärtar att höra Lance ord i programmet.

Annons

– Det är klart att det smärtar att höra och se Lance när han berättar det, säger Magnus Hedman till tidningen och tillägger:

– Samtidigt hoppas jag att det kan ge människor som kanske mår dåligt idag inspiration att oavsett hur dåligt du mår så finns det en utväg. Den utvägen är samma för alla. Man måste be om hjälp. Man klarar det inte på egen hand. Det var det felet jag gjorde första gången jag slutade.

FOTO: Sven Lindwall/EXP/TT / Discovery+

Annons