SVT:s Veckans brott lägger ner helt efter 11 år – Camilla Kvartofts sorg

Camilla Kvartoft Veckans brott
Breaking

SVT:s kriminalprogram Veckans brott lägger ner helt efter 11 år. Efter hela 210 avsnitt tackar programmet och Camilla Kvartoft för sig.
– Det behöver ges plats till nya program. Vi har ändå hållit på i 11 år, räcker inte det? Sen tas brott upp i andra program, brottsdokumentärer, säger Camilla.

Efter 11 år och 210 program sänds nu det sista avsnittet av Veckans brott innan programmet läggs ner helt. Programmet har gjort hela 21 säsonger och nu planerar SVT att det sista avsnittet av Veckans brott ska sändas tisdagen den 11 maj 2021.

Programledaren Camilla Kvartoft, 53, har programlett det omtyckta och populära programmet i hela 11 år och det var i SVT:s Morgonstudion nyheten om att programmet gör sitt sista avsnitt avslöjades.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

LÄS MER: KAMPEN Mirka stöttas av följarna efter orden om hälsan

Camilla Kvartofts ärliga ord om att Veckans brott läggs ned

Camilla berättade själv hur det kändes i SVT:s program Morgonstudion, bland annat att det kändes ”vemodigt”.

– Det är klart att det är vemodigt, säger Camilla Kvartoft i Morgonstudion och fortsätter:

– Det behöver ges plats till nya program. Vi har ändå hållit på i 11 år, räcker inte det? Sen tas brott upp i andra program, brottsdokumentärer.

Under de första åren fanns ingen mindre än självaste Leif GW Persson med i studion tillsammans med Camilla Kvartoft. När han slutade tvingades dock SVT att göra om programmet helt och hållet.

– Vad gör man när Sveriges största tv-personlighet lämnar programmet. Vi rekryterade, säger Camilla Kvartoft.

”Roligaste åren i min min journalistiska yrkeskarriär”

Samtidigt konstaterade Camilla att Veckans brott ligger henne väldigt varmt om hjärtat och att det har varit bland de roligaste åren i yrkeskarriären. Hon medger att publiken har varit en stor del av programmets verkan, då de kommit med bland annat mycket tips och teorier.

– Det har varit de allra roligaste åren i min journalistiska yrkeskarriär. Vi har haft en jättestor publik och vi har fått så mycket tips i och teorier. Och jag har fått vara med om spännande saker om polisarbete, säger hon i Morgonstudion.

Programmet har genom åren följt mycket kända och uppmärksammade brott som Palmemordet, flera terrorbrott och dubbelmorden i Linköping.

Camilla har även hyllats för sin programledarroll i Veckans brott de senaste åren. Förutom Veckans brott kanske du känner igen henne som en av grundarna till P1-morgon år 1998 – där arbetade hon periodvis fram till 2010.

Dessutom har hon varit programledare för SVT:s nyhetsprogram Aktuellt och är fortfarande en av frontfigurerna i SVT:s samhällsprogram Agenda sedan 2011.

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgren avslöjar nya detaljer om sin romans

LÄS OCKSÅ: Därför slutade Pekka Heino på SVT efter 32 år – så lever han idag

LÄS OCKSÅ: Kritiken mot Nyhetsmorgon – vädermissen får tittarna att reagera

FOTO: TT

Senaste nytt