Därför slutade Pekka Heino på SVT efter 32 år – så lever han idag

Pekka Heino

Journalisten och moderatorn Pekka Heino jobbade på SVT i hela 32 år. Nu berättar han i en intervju med Hänt om anledningen till varför han valde att sluta och vad han gör idag.
– Det fanns många skäl, säger Pekka.
Därför försvinner Doobidoo från SVT efter succén – SVT:s svar
Slå på ljud

Pekka Heino, 59, arbetade på SVT i hela 32 år. Sista åren var han programledare för SVT:s omtyckta kvällsprogram Go’ kväll. Numera är Pekka egenföretagare och jobbar som moderator och konferencier. Vanligtvis är han uppbokad men har nu fått tänka om under coronapandemin.

I en intervju med Hänt berättar tv-profilen nu om orsaken till att han slutade på SVT efter så många år och om det nya projektet.

9 av 10 rekommenderar Svedea – försäkra din hund med upp till 30% rabatt. Klicka här!

Det gör Pekka Heino idag efter alla år på SVT

Coronapandemin har ändrat vardagen för många, men när det kommer till hemmajobb så är det inget nytt för Pekka då han och maken Erik Kristensen är vana vid att arbeta så.

– Jag har fortfarande kvar min verksamhet som moderator och konferencier. Men nu har det varit väldigt lite uppdrag det senaste året, säger Pekka Heino och fortsätter:

– Det som tar upp min tid nu är författarintervjuer på min Instagram. Det är alltså kortfattat beskrivet att jag gör intervjuer med författare om deras nya böcker. Det var jag som tog kontakt med förlagen och så har de kommit med förslag på böcker de vill promota hos mig. Jag kom fram till att jag läser massor och jag tipsade redan om böcker på Instagram innan. Jag insåg att många är läsintresserade och det blev ett sådant positivt gensvar!

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför slutade Pekka på SVT

Pekka beskriver sina år på SVT som fantastiska och att de sju åren på Go’ kväll var det absolut roligaste.

Hur kommer det sig att du slutade på SVT och Go’ kväll efter så lång tid?

– Det fanns många skäl till det, de senaste sju åren var jag på Go’ kväll. Men det började med att jag kände mig färdig. Jag ville sluta på topp, jag blev tillfreds med att känna att nu kan jag gå vidare. Då föreslog jag det för några olika chefer men jag fick ingen respons utan de ville ha kvar mig på Go’ kväll. Jag blev lite obstinat, säger Pekka Heino skämtsamt och fortsätter:

– Då kände jag nej, ”hör ni inte vad jag säger”. Jag ville testa att äga mig själv, det är cheferna som bestämmer vad man får göra och inte göra. Då blev det lockande att starta ett eget bolag istället. Det var ju fantastiskt, att sluta på topp. De sju åren på Go’ kväll var det absolut roligaste!

LÄS OCKSÅ: Därför stoppar SVT Arvinge okänd – Kattis Ahlströms besvikelse

LÄS OCKSÅ: Filip Lamprecht om svåra kampen i relationen med Peg Parnevik

FOTO: Sofia Nahringbauer/Aftonbladet/TT // TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN