Får Gift vid första ögonkastet en säsong 8? SVT avslöjar

Deltagarna i Gift vid första ögonkastet säsong 7

SVT:s realityserie Gift vid första ögonkastet har pågått under sju säsonger.
Men nu undrar tittarna om programsuccén kommer att få en åttonde säsong?
SVT avslöjar!


Gift vid första ögonkastet hade premiär den 10 november 2014. Programmet vann Kristallen 2019 för Årets reality-program och i år sändes den sjunde säsongen av programmet. I dokusåpan får man följa deltagare som matchas ihop med varandra och träffas för första gången vid altaret. Efter bröllopet följer man paren och bara fyra veckor senare måste paren bestämma sig för om de vill fortsätta vara gifta eller skilja sig.

Var kan man streama Gift vid första ögonkastet?

Hela säsong 7 av Gift vid första ögonkastet 2021 går att streama på SVT play. Resterande säsonger av programmet finns tyvärr inte längre kvar på SVT.

9 av 10 rekommenderar Svedea – försäkra din hund med upp till 30% rabatt. Klicka här!

Kritiken genom åren av Gift vid första ögonkastet

Tittarsuccén har fått en hel del beröm genom åren men har också fått utstå en hel del kritik. Årets säsong har bland annat kritiserats av tittarna för den homogena castingen av deltagare.

Men under programmets gång ändrade kritiken fokus från deltagarna till medias hanteringen av programmet. Experterna i programmet, tidigare deltagare och SVT:s programansvariga har istället riktat kritik mot hur deltagarna omskrivits i sociala medier. Christina Hill, ansvarig utgivare på SVT Göteborg, skrev i ett blogginlägg om kritiken.

– Det vi nu ser exempel på i vissa krönikor och artiklar är rena karaktärsmorden, där man kan utsättas för att få sina personlighetsdrag granskade, kritiserade och avfärdade på ytterst godtyckliga grunder. skriver Christina Hill i ett blogginlägg på SVT.

Khashayar Farmanbar, Vigselförättare i Gift vid första ögonkastet säsong 7
FOTO: SVT


Blir det en säsong 8 av Gift vid första ögonkastet?

LÄS MER: Så gick det sen för deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021

Nu är alla väldigt nyfikna på om succén Gift vid första ögonkastet kommer att få en ytterligare säsong. Vi på Hänt har ställt frågan till SVT och vi har fått ett exklusivt besked om programmets framtid.

– Det stämmer, vi är i castingprocessen för säsong 8 och uppmanar alla att söka! säger Martina Pettersson, utvecklingsansvarig och projektledare för Gift vid första ögonkastet.

SVT kan därmed bekräfta att en säsong åtta av Gift vid första ögonkastet är på väg.

Du kan streama hela säsong 7 av Gift vid första ögonkastet på SVT play nu.

LÄS OCKSÅ: Gift vid första ögonkastet- Lars Ekström om verkliga relationen till exet Amanda


LÄS OCKSÅ: Hur valde paren i slutet av Gift vid första ögonkastet 2021?

FOTO: Ulrika Malm/SVT

Senaste nytt