Därför stoppar SVT Sanna Nielsen från att släppa musik

Sanna Nielsen avslöjade för ett par veckor sedan att hon väntar sitt första barn. Och nya säsongen av Allsång på Skansen väntar runt hörnet. När hon gästade Gry Forssell med vänner nyligen avslöjade hon SVT:s hårda krav på henne inför premiären.
Slå på ljud

Sanna Nielsen är den sångfågeln som blivit en av Sveriges med folkära programledare. Sedan flera år tillbaka har hon styrt skutan för ett av landets mest populära underhållningsprogram Allsång på Skansen. Och även i år är det hon som ska sjunga sig genom sommaren tillsammans med tv-tittarna från Djurgården i Stockholm.

Sanna Nielsens gravidlycka – väntar barn med kärleken

För bara ett par veckor sedan kunde artisten avslöja att hon väntar sitt första barn tillsammans med kärleken Joakim Ramsell. Det var en överlycklig Sanna som delade en bild på gravidkulan på sitt Instagram-konto och möttes genast av en kärleksstorm.

”Så många fina äventyr jag har fått uppleva och har framför mig, men det absolut största och finaste äventyret är att jag kommer få bli mamma till vårt lilla mirakel”, skrev hon till inlägget.

Men innan det är dags för henne att bli mamma så har hon en ny säsong av Allsång på Skansen som väntar. Och när hon gästade Gry Forssell med vänner så avslöjade hon att pirret i magen är där. Trots att det nu är hennes sjätte säsong som programledare.

ROMANSEN Andreas avslöjar det tittarna inte fick se

– Jag är nervös, det blir värre och värre för varje år. Jag menar inte att det är jobbigt, inte alls. Men ju äldre jag blir desto mer medveten blir jag med vad jag håller på med, säger hon.

Hon kan inte sätta fingret på exakt vad det är hon är nervös över. Men hon har några exempel.

– Det är såna konstiga, enkla saker som kommer jag ramla. Jag har hållit på att ramla hur många gånger som helst men det har aldrig hänt på Allsångsscenen. Så då tänkte nu kanske det är i år det händer, säger hon.

SVT:s hårda krav på Sanna Nielsen under Allsång på Skansen

De skrattar åt hennes tankar och släpper det för att gå vidare till den andra stora grejen i Sannas liv. Nämligen hennes musik och hon avslöjar att hon sitter på en färdig låt som hon inte släppt än. Och anledningen till det är programledaren Gry Forssell väl medveten om.

– Visst är det så att i och med att du ska jobba med SVT så som artist får du inte släppa musik. De har såna regler, du får inte släppa musik si och så långt innan man är med. Som med Melodifestivalen och alla SVT-program att om du jobbar med det så får du inte släppa musik några veckor innan eller vad det nu är, säger Gry.

Och Sanna instämmer att så är det. SVT har som krav att de som arbetar med musikrelaterade program inte får släppa musik en viss tid innan och efter programmets gång.

– Exakt, det är ett antal veckor innan och ett antal veckor efter, säger Sanna.

LÄS OCKSÅ: FLYTTPLANER Pernilla om framtiden med Christian

LÄS OCKSÅ: TITTARKRITIK Efter egna orden om Lotta på Liseberg

SENASTE NYTT!