LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sven-Ingvars avslöjar kaoset bakom Allsång på Skansen-kulisserna

05 jul, 2023 
Moa Risberg
Nu i veckan gästade Sven-Ingvars programmet Allsång på Skansen.
I en intervju med Hänt berättade bandmedlemmen om en tidigare incident från Allsången.
– Femtontusen pers klockan nio på morgonen, säger Staffan Ernestam.
Annons
Lasse Stefanzs okända koppling till Pernilla WahlgrenBrand logo
Lasse Stefanzs okända koppling till Pernilla Wahlgren

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

I veckan kunde vi se bandet Sven-Ingvars uppträda i programmet Allsåns på Skansen som i år leds av den folkkära Pernilla Wahlgren.

Under programmet kunde tittarna njuta till sång från artisten Oscar Magnusson, 42, i Sven-Ingvars som tillsammans med Pernilla, sjöng allsång till den klassiska sommarlåten Visa vid vindens ängar skriven av Mats Paulsson.

Oscar är son till den tidigare Sven-Ingvars sångaren Sven-Erik Magnusson, som gick bort 2017, bjöd även tillsammans med bandmedlemmarna i Sven-Ingvars på två otroliga uppträden under programmet.

Efter uppträdet berättade Oscar om hur det är att sjunga sin pappas Sven-Eriks låtar på scenen efter hans bortgång.

– Det finns någonting i de där låtarna, en kulturskatt som ska vårdas, säger Oscar.

Som den nya Allsångsledaren svarade på genom att säga:

– Önskar att Benjamin sjöng mina låtar.

Berättar om kaoset på Allsång på Skansen

I en intervju med Hänt berättar den tidigare bandmedlemmen Staffan Ernestam, om hur det gick för bandet Sven-Ingvars när de deltog i Allsång på Skansen under tidigare år. I hans berättelse är det en särskild incident som sticker ut.

Annons

– Det är alltid speciellt att vara med på Allsången, men jag kommer ihåg ett år när den finska rockgruppen Lordi var som störst, då var det 15 tusen pers klockan nio på morgonen.

Det var 2006 som den finska rockgruppen gästade programmet samtidigt som Sven-Ingvars och ställde till med folk pådrag på Skansen. Stefan minns även ett annat år lite extra speciellt från deras medverkan i Allsången.

– 2011 var vi med och den gången kommer jag ihåg var väldigt speciellt för det var väldigt bra tycker jag, säger han.

Därför lämnade Staffan Sven-Ingvars

Staffan lämnade Sven-Ingvars under 2021, efter att ha varit med i bandet i 21 år. I intervjun berättar han för Hänt varför han valde att lämna.

– Jag var ju den som var med längst, jag började ju 2000, och från den tiden är det ju ingen som finns kvar. Ingvar pensionerade sig 2006 och Sven-Erik gick ju bort 2017, och därför försvann magin, säger Staffan.

Staffan berättar att han kände att bandet blev annorlunda efter vännens bortgång.

– Det är ju ett bra band asså det är inget snack om saken, men för mig var det ju Sven-Erik som var magin, säger Staffan i intervjun med Hänt.

FOTO: Karin Törnblom/TT, SVT

Annons