ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Nya avslöjandet om Ingvar Karlsson från Sven Ingvars – så mår han idag

04 jul, 2023 
Sven Ingvars
Ingvar Karlsson var med och grundade Sven-Ingvars men 2006 valde han att lämna bandet.
Nu berättar den tidigare kollegan och vännen Staffan Ernestam hur Ingvars liv ser ut idag.
– Det är full cirkus jämt med honom, säger Staffan till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Oscar Magnussons nya barnbesked – tre år efter sonen Svens födselBrand logo
Oscar Magnussons nya barnbesked – tre år efter sonen Svens födsel

Med hits som Fröken Fräken och Sommar och Sol är Sven-Ingvars ett av våra populäraste dansband genom tiderna. Grundarna bakom succé är Sven-Erik Magnusson och Ingvar Karlsson, 85.

Under årens gång har dock bandet sett lite olika ut. År 2017 avled Sven-Erik efter att länge kämpat emot cancern. Sedan hans bortgång är det sonen Oscar Magnusson, 42, som tagit över som ledsångare i bandet.

Så mår Ingvar Karlsson från Sven-Ingvars idag – nya hälsobeskedet

Innan dess valde Ingvar att lämna gänget, år 2006 bestämde han sig nämligen för att pensionera sig. Ingvar har sedan dess levt utanför rampljuset men i en intervju med Hänt berättar nu Staffan Ernestam, 60, om hur det egentligen är med Ingvar. Staffan var en del av Sven-Ingvars i hela 20 års tid innan han valde att lämna 2021.

Annons

– Nu var det länge sedan jag pratade med Ingvar men det är full cirkus jämt med honom. Han spelar hur mycket som helst. Han har bland annat en duo med Bengt Alsterlind. Han spelar i massor av olika sammanhang, han är en riktig musikant, säger Staffan till Hänt.

Han fortsätter:

– Ingvar han är som en formalin knicke-dicke. Han är exakt likadan idag som när jag träffade honom första gången för 24 år sedan.

Så han mår bra och allt rullar på?

– Ja absolut. Senast vi spelade ihop var 2018 och då var han i högform.

Därför valde Staffan Ernestam att lämna Sven-Ingvars

Staffan har tidigare berättat för Hänt om varför han själv valde att lämna Sven-Ingvars efter att Oscar Magnusson tagit över.

– Jag var ju den som var med längst, jag började 2000 och från det bandet finns det ingen som är kvar. Ingvar pensionerade sig 2006 och sen gick Sven-Erik bort 2017 och vi gjorde de sista spelningarna med Sven-Erik 2016. För mig var det nog så att där försvann magin.

FOTO: TT

Annons