LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Suzanne Axells möte med Filip Lamprecht – ärliga erkännandet

20 jul, 2021 
AvJohanna Alm
Suzanne Axell och Linn Hegdal och Filip Lamprecht från Let's dance 2021
Suzanne Axell och danspartnern Tobias Bader blev det tredje paret att röstas ut under Let's Dance 2021. Trots att hon blev utröstad så pass tidigt hann hon knyta fina band till deltagarna. Nu berättar Suzanne om det oväntade mötet med danskollegan Filip Lamprecht.
Annons
Suzanne Axell okända kampen bakom kulisserna – berättar om tuffa tiden: ”Svårt”Brand logo
Suzanne Axell okända kampen bakom kulisserna – berättar om tuffa tiden: ”Svårt”

Suzanne Axell, 65, är kanske mest känd från hennes 18 år långa programledarroll i Fråga doktorn i SVT men, i våras gjorde hon sin debut som dansare i Let's Dance.

När Suzanne blev tillfrågad om att ställa upp i det populära tv-programmet fanns det ett budskap som Suzanne ville få ut till tittarna i samband med hennes medverkan. I en intervju med Nöjeslivet har hon tidigare berättat om budskapet.

– Jag ska dansa för alla dem som ständigt fått höra att de inte är någonting alls. Att man faktiskt duger även om man inte är helt perfekt och visa att en tjej från Söder i Stockholm kanske kan ta några schyssta steg, och vågar pröva. Och ha så kul, för vi behöver alla just nu mer kul i livet!, sa Suzanne till Nöjeslivet.

Suzanne Axell om tragedin under coronapandemin

Tidigare har hon berättat om en stor tragedi som drabbade henne i samband med att coronapandemin slog till i Sverige våren 2020.

– Jag förlorade själv en väldigt god vän i corona i början på april, en människa som jag kommer att sakna för resten av mitt liv och som jag känt sedan jag var elva år, säger hon till Expressen.

Annons

Det kan vara lätt att helt och hållet gräva ner sig i ett sådant läge, men Suzanne Axell försöker i alla fall att slå bort bitterheten.

– Det är klart att det var jobbigt och ledsamt, men jag tycker ändå med tanke på henne och alla andra att vi måste skicka ut det goda i världen.

Suzanne Axell om den missade återföreningen

Trots att Suzanne och hennes danspartner Tobias Bader inte tog sig hela vägen till final var Suzanne nöjd med hennes insats i programmet. Särskilt eftersom hon fick så fin kontakt med deltagarna. I en intervju med Nöjeslivet har hon berättat om relationen till Let's Dance-gänget och varför hon missade återträffen.

– Jag saknar mina kamrater i Let's Dance jättemycket! Vi är och var ett fantastiskt gäng! Jag drog till Roslagen innan gänget hade en ”återträff” hos Hanna Hedlund, och det var trist att missa den kvällen, men jag hoppas vi får chans att ses igen, så jag får garva med människor jag gillar, säger hon.

Annons

Oväntade träffen med Filip Lamprecht

Suzanne berättar för Nöjeslivet att mötet med Let's Dance-vinnaren och kändissonen Filip Lamprecht var extra roligt.

– Jag mötte Filip när jag var på sommarmiddag på Ulla Winbladh på Djurgården och det var ett kärt möte. Vi var lika glada båda två över att ses igen. Filip sa så fina grejer, han är en verklig gentleman , så jag blev rörd, säger hon.

Suzanne tror att det finns en speciell anledning till att hon tror att årets säsong blev så lyckad.

– Det var något väldigt unikt med den här omgången av Let's Dance har jag förstått. Vi blev vänner allihop på riktigt. En vänskap som kommer att räcka länge vilket är fantastiskt i ”skuggan av corona”, denna vår. Vi hade så kul! Och vi tyckte verkligen om varandra.

FOTO: Suzanne Axell/Instagram, Jonas Ekströmer/TT, Karin Törnblom/TT

Annons