LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Susanna Karlsson om smärtan i svanskotan – var en infekterad varböld

14 sep, 2021 
SUSANNA KARLSSON
Susanna Karlsson drabbades av en svår smärta i svanskotan en månad efter förlossningen.
Efter att ha uppsökt akut läkarvård har man nu konstaterat vad det handlade om.
”Grät mer eller mindre konstant”, skriver Susanna.
Annons
Patrik Fernlund berättar om familjetragedin efter inspelningen av "Bonde söker fru"Brand logo
Patrik Fernlund berättar om familjetragedin efter inspelningen av "Bonde söker fru"

Susanna Karlsson och Hannes Haraldsson fann varandra i Bonde söker fru för ett par år sedan. Nyligen, så sent som för en månad sedan, blev de föräldrar till en liten pojke som fick namnet Tor.

Susanna gick över tiden men har sedan förlossningen mått väldigt bra, fram tills för ett par dagar sedan då hon drabbades av svår smärta i svanskotan. Efter att ha uppsökt akut läkarvård har Susanna nu fått svaret – något som fått henne att brista ut i skratt under den svåra smärtan.

Susannas sjukdomskamp – hade en inflammerad varböld

Susanna har nu berättat för sina följare vad den obotliga smärtan i svanskotan handlade om. Och det var ingen bruten svanskota, som många följare trott, utan i själva verket handlade det om en väldigt infekterad abscess, det vill säga en varböld eller hårsäck som inflammerats kraftigt.

Detta i sin tur har orsakat Susanna extrem smärta. Det är på Instagram som Bonde söker fru-profilen berättar om hur läkaren kunde konstatera det hela.

Susanna beskriver att hon inte kunde hålla sig för skratt, trots den svåra smärtan.

”Trots att jag hade fruktansvärt ont, så ont att jag kände mig svimfärdig och grät mer eller mindre konstant så kunde vi inte hålla oss för att utbrista i skratt inför min diagnos med ”EN FINNE I RÖVEN”, skriver Susanna Karlsson.

Annons

Susanna Karlsson om smärtan: ”Gjort ondare än att föda barn”

Samtidigt förtydligar Susanna att detta har gjort mer ont än att föda barn. Dock behövde hon inte opereras, utan att läkaren kunde tömma den inflammerade hårsäcken på plats. Susanna fick först lokalbedövning, något som hon beskriver som den värsta smärtan.

”Hon bedövade, vilket var den värsta smärtan av allt, då området blev ännu mer spänt, jag skrek ”DET GÅR INTE JA VILL INTE” grät och kramphöll hannes hand”, skriver Susanna.

Läkaren la då in ett snitt och tömde varbölden på två deciliter var och Susanna beskriver att det onda då släppte.

”Sen la hon ett snitt och allt började komma ut, den lukten, men så fort snittet var lagt så släppte det onda. Jag blev inte ihopsydd utan detta ska ju dräneras och läka inifrån och ut, så jag ska gå några gånger och byta den lilla ”trasan” som är in-puttad innanför såret i ihåligheten där allt var låg cirka 2dl var.”

Susanna hoppas nu att hon ska kunna röra på sig ordentligt, något hon inte kunnat göra de senaste dagarna på grund av inflammationen.

Hänt har sökt Susanna Karlsson för en kommentar.

FOTO: BYRMO CAROLINA/Aftonbladet/TT / Instagram

Annons