Patrik Fernlund talar ut om helvetet – ett år efter Bonde söker fru

12 sep, 2021 
AvOla Lagerström
Patrik Fernlund och pojkvännen Gustav.
Hur lever Patrik Fernlund knappt ett år efter Bonde söker fru?
För Hänt berättar han om helvetet som väntade efter programmet.
Annons
Här är alla bönder i Bonde söker fru 2021
Här är alla bönder i Bonde söker fru 2021

Patrik Fernlund, 33, träffade inte kärleken genom Bonde söker fru. Men sedan dess har mycket hänt...

✔︎ Det här är Patrik Fernlund

Ålder: 33.
Stjärntecken: Fisk.
Familj: Sambon Gustav Jansson, 22. Katten Nasse och sju kossor.
Bor: Skruv i Småland.
God egenskap: Omtänksam.
Dålig egenskap: Har alltför många bollar i luften.
Favoriträtt: Kött och potatis.
Favoritdryck: Öl.
Borde: Banta. Tio, femton kilo hade inte varit fel!
Kändismerit: Förra året gick det ett konstigt rykte på olika gayforum, nämligen att jag och Darin skulle ha träffats backstage på en spelning. Ett gäng personer började skriva till mig om saken...

Hur står det till Bonde-Patrik?

– Jo, men det är bra. Vi har precis fått in första skörden. Nu kan man tagga ner lite någon månad.

Säg tre dunderbra saker som hänt sedan Bonde söker fru spelades in sommaren 2020!

– En bra sak är väl att Bert Karlsson ringt mig och hyllat mig rätt friskt i sin Youtube-kanal. Han har skrutit rätt mycket om min sångröst, han tycker att jag har countryrösten som många saknar. Jag har haft ett litet samtal med honom, han ringde några kvällar i rad och skämtade och donade. En annan bra sak är att jag inte behöver visa legitimation på bolaget längre, för alla vet ju vem man är. Dessutom har jag vunnit 180 spänn på en trisslott. Jag köpte två fantastiska öl.

Annons

Så träffade Patrik 11 år yngre pojkvännen Gustav

Säg tre värdelösa saker som hänt!

– Det här med pandemin har gjort att det inte blir något med Bert, det har runnit ut i sanden. Sedan vet alla hur gammal jag är. Och lottovinsten… Låga vinster borde förbjudas!

I Bonde söker frus kölvatten mötte du kärleken på Facebook – i form av Sandviken-killen Gustav Jansson, 22. Vem av er åt flest kakor på första dejten?

– (Skratt). Det var nog jag, jag är ett jävla kakmonster.

Drack han blandsaft och du bärs?

– Nej, han drack också bärs, faktiskt. Han gillar öl, det är en bra egenskap han har.

Patrik Fernlunds pojkvän Gustav.
Patriks pojkvän Gustav.

Flyttade han hem till dig nästan direkt?

– Ja, jag tror att vi dejtade en månad. Man kan inte lära känna varandra på avstånd. Vi resonerade så: ”Ska man se om detta är något som fungerar så är det att flytta ihop som gäller, annars drar man bara ut på det”.

Annons

Vilken kändis liknar Gustav på rösten?

– Knivig fråga, jag kommer inte på någon. Han är inte feminin, han har ingen gäll röst. Samtidigt är han ingen Tommy Körberg…

Är giftermål till för amatörer?

– Nej, det tycker jag nog inte. Däremot tycker jag att många gifter sig alldeles för tidigt. Dessutom är jag smålänning. Pengarna drar verkligen iväg om man gifter sig. Det är billigare med en vanlig grillfest, (skratt).

Visst är Gustav nästan lika lat som katten Gustav?

– Nej, han har mycket energi. I ett förhållande kan det vara bra med någon som gasar och någon som bromsar, men vi gasar båda två, det är hela tiden nya projekt. Vi får försöka lugna ner varandra ibland. Gustav odlar mycket grönsaker, han fixar hela tiden i trädgården. Han ligger i som fasiken!

Vem av er skulle få spader först om ni flyttade in till stan: du eller Gustav?

Annons

– Båda.

Vad är det mest dramatiska du och Gustav varit med om?

– Första kvällen vi fick hem vår nya ko… Den rymde och drog iväg – by efter by. Vi fick jävlar i mig inte stopp på henne, hon gick i ett trädgårdsland och åt upp allt gott som fanns där. Hon fortsatte flera byar innan vi fick stopp på henne, hon tryckte igenom vartenda stängsel som fanns!

Var det nära att bössan åkte fram?

– Tankemässigt, ja.

Varför blev du bonde och inte poet, fångvaktare, likbärare eller något annat vanligt yrke?

– Därför att jag alltid gillat närheten till naturen. Man uträttar någonting i sitt liv, man iordningsställer platser. Hade inte vi bönder funnits, då hade det inte funnits så mycket blommor och öppna ytor, då hade det varit björkris överallt.

Vem av dina kompisar har konstigast yrke?

– Emelie, hon obducerar lik.

Barn är olika. Vissa leker med nallar, andra med dockor eller hink och spade. Vår 75-årige kung leker med bilar, han har en samling värd 25 miljoner. Vad är det dyraste du har som också är trams?

Annons

– Jag har en fetisch för traktorer! Det här med traktorer är rätt bisarrt, det är såna sjuka överpriser. Ta en fet Ferrari. En traktor kan vara dubbelt så dyr!

Patriks mardröm – förföljd av stalker

Vem är den kändaste personen som fått punka på sin bil i ditt närområde?

– Du, det händer nog aldrig att kändisar kommer till små byar i Småland. Däremot har jag faktiskt träffat Danny Saucedo på krogen, vi tog någon öl där.

Visst är Danny en bra kille?

– Ja, för fan! Men punka fick han inte. Kanske på väg därifrån. Det vet jag inte.

Vilken händelse har satt djupast spår i dig?

– Mammas bortgång. Hon dog när jag var 28, hon blev bara 54. Hon hade gärna fått bli äldre. Hon hade KOL, sedan la hjärtat av. Min morbror dog bara två månader innan, han dog i cancer. De bodde nästan grannar. Sedan gick mormor bort, men hon var i alla fall äldre. På kort tid blev det ett väldigt tapp i släkten.

Patrik Fernlund med sin mamma.
Patrik som barn med sin mamma.

När gav du senast ifrån dig ett ångestvrål?

– I förrgår när det började regna på höet. Jag fick panik! Hade lagt ner så mycket tid – och så blev det skit. Grannen undrade säkert vad som försiggick på gården, (skratt).

Annons

Vem borde dra något gammalt över sig?

– Dan Eliasson. Det är inte mycket den mannen åstadkommit!

Vad är det värsta du varit med om på temat kändishatare?

– Det är inte så att någon verkar hata mig, men jag har en tjej som är rätt så mycket efter mig hela tiden. Om hon läser den här artikeln så kan jag säga att ”det är jätteroligt att du tycker om mig, men jag är upptagen”. Hon ger sig inte, jag har blockat henne överallt men det funkar inte. Olika telefonnummer hit och dit…

Vem borde göra comeback?

– Kikki Danielsson. Jag tycker att vi behöver mer Kikki Danielsson i Sverige. Apropå stalking så har jag faktiskt skrivit till henne på fyllan! Det blir lätt så när man fått i sig några Smålandsburkar.

Vilken uppfinning saknar du?

– En sedelpress.

Vem hade du gärna varit ihop med – om du varit heterosexuell?

– Carina Berg. Hon är så jävla skön, tycker jag.

Slutligen Patrik, vad skulle du välja: kasta en hamburgare i huvudet på Christina Schollin och hamna i livslång konflikt med klanen Wahlgren, bedra din kille genom att vänstra med din lokala pizzabagare eller snacka skit om kungens bilsamling på nästa kräftskiva?

Annons

– Det mildaste hade väl varit det sista, men å andra sidan hade det varit rätt kul med Wahlgrens. Jag fixar en jävligt mjuk tårta med mycket grädde i så att det inte händer något tråkigt…

Foto: TV4 & Privat

Annons