LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Så gick det sen för tittarfavoriterna i Bonde söker fru

22 aug, 2021 
AvOla Lagerström
Mats Thomsson, Thilde Höök, Jonathan Antonsson, Susanne Brännemo, Niklas Lorenz och Sigrid Bergåkra i Bonde söker fru.
Hur lever Bonde söker fru-profilerna i dag? Här berättar de med egna ord.
✔︎ Gjorde slut med pappan till hennes barn – är nu gift med en kvinna: ”Efter det insåg jag...”
✔︎ Förföljd av galen stalker: ”Har gjort mig misstänksam”.
✔︎ TV-förhållandet sprack – återförenades med barndomskärleken.
✔︎ Plågas av motgångar: ”Olyckor, bränder och kaos”.
Annons
Här är alla bönder i Bonde söker fru 2021Brand logo
Här är alla bönder i Bonde söker fru 2021

28 maj 2006 sändes det allra första avsnittet av Bonde söker fru. Sedan dess har TV4-succén resulterat i hela 19 bebisar. För Hänt berättar 8 bönder om livet efter tv-tiden.

✔︎ Mats Thomsson har träffat Marita efter kärlekskraschen

Ålder: 55.
Bor: Hejde på Gotland.
Civilstatus: Tillsammans med Marita, 53.
Var med i Bonde söker fru: 2020

Mats Thomsson och Johanna Andersdotter.
Relationen mellan Mats och Johanna blev inte långvarig.

I slutklämmen av Bonde söker fru 2020 blickade Mats Thomsson ut över i havet med brevskrivaren Johanna Andersdotter, 54, vid sin sida.

”Är vi ett par nu?”, undrade Johanna varpå hästbonden svarade: ”Ja, det tycker jag”.

Kort därpå svalnade dock känslorna, men Mats behövde inte vänta länge förrän kärleken uppenbarade sig på annat håll – den här gången i form av Marita, 53, och 1 januari 2020 gick den första dejten av stapeln – hemma hos Mats på Gotland.

– Jag upplever att vi är väldigt kära, Marita och jag. Hon har varit hemma hos mig nu över sommaren, sedan åker hon tillbaka till Skåne en tid. Och så kommer hon tillbaka hit. Det är tanken. Vi hoppas på en lång och fin framtid ihop, säger Mats som av allt att döma mött stora kärlen.

Mats nya kärlek Marita.

Var du desperat innan Marita kom in i bilden?

– Nej, den tiden är förbi. Senaste åren har jag känt mig väldigt lugn med tillvaron, men det är fasen roligare att vara två! Men från att känna en längtan efter kärlek till att vara desperat, det är något helt annat.

Annons

Kan du tänka dig att vara med i tv igen?

– Ja, jag är något av en linslus. Jag stänger inga dörrar!

✔︎ Thilde Höök separerade från Stefan – är nu gift med Benedicte

Ålder: 37.
Bor: Rörum i Skåne.
Familj: Hustrun Benedicte Kihle, 35. Barnen Oscar, 7, och Elsie, 9, som jag har med Stefan – och Benedictes son som också heter Oscar och är 7 år.
Var med i Bonde söker fru: 2009.

Thilde Höök i Bonde söker fru 2009.
Thilde Höök i Bonde söker fru 2009.

Vad känner du när du blickar tillbaka på Bonde söker fru-eran?

– Alltså, hela upplevelsen var väldigt spännande. Jag kommer ihåg när Hänt Extra skulle göra ett hemma-hos-reportage innan det blev officiellt hur det hade gått i programmet. Stefan hade redan flyttat in. När reportern och fotografen var här gömde jag Stefan på övervåningen, och för säkerhets skull hade jag tagit bort hans tandborste från badrumsskåpet – om reportern ville låna toaletten… Vi lyckades hålla allt hemligt in i det sista.

Annons

Vad har hänt på kärleksfronten sedan dess?

– Vi var tillsammans i sju år, Stefan och jag. Sedan separerade vi när barn nummer två var 2,5 år. Efter det insåg jag att jag hädanefter bara skulle dejta tjejer. Något år senare träffade jag Benedicte – och för två år sedan gifte vi oss.

Berätta om bröllopet!

– Det är det mest magiska jag varit med om. Vi hade ställt upp utetält över hela vår innergård och vi hade ett band som spelade. Gästerna sa att ”det här är den bästa festen vi varit på!” Folk var så glada, allt var så fint. Alla bidrog efter egen förmåga med maträtter och dryck. Tropisk natt hade vi, dessutom.

Vad värdesätter du högst i din nya relation?

– Verkligen allt. Det är så tryggt och kärleksfullt och redan från dag ett har vi varit ett team med barnen i fokus. Sedan är det så att vi dessutom har en del barnledig tid. Vi har ju delad vårdnad med barnens respektive pappor, vilket gör att vi mellan varven får vara för oss själva. Inte ofta men ibland.

Annons

Hur ser en helt vanlig dag?

– Det är mycket trädgård, djur och barn. Varma sommardagar har det blivit mycket bad och utflykter till havet. Vi har en ekologisk äppelodling och grönsaker för husbehov. Det tar sin tid.

Thilde Höök med ex-maken Stefan Blomquist 2010 och med frun Benedicte 2019.
Thilde med ex-maken Stefan Blomquist 2010 och med frun Benedicte 2019.

Vilka glädjeämnen och motgångar har du haft i ditt liv sedan Bonde söker fru gick på tv?

– Det är klart att det var en lång process att komma fram till att vi inte ville leva tillsammans, Stefan och jag. Sedan är det faktiskt så att Stefan har fått ett till barn med sin nuvarande sambo, det här barnet fyllde ett år i våras. Så barnen har fått ett syskon! Själv skadade jag mitt knä för ett år sedan när jag fick en unghäst över mig. Från att ha varit väldigt fysiskt aktiv, slet jag av mig korsband och ledband och fick hoppa på kryckor. Det var kämpigt.

Annons

Hur är din relation med Stefan i dagsläget?

– Vi är grymt bra föräldrar, vi har ett väldigt fint samarbete. Han är en klok och kunnig person som jag jättegärna snackar med.

Kan du tänka dig att vara med i tv igen?

– Ja, om det är någonting som känns spännande. Samtidigt är jag väldigt nöjd med livet som det är just nu. Att vara med i tv är inget jag saknar!

✔︎ Peter Karlssons förhållande med Helene håller i sig

Ålder: 60.
Bor: Tanumshede i norra Bohuslän.
Civilstatus: Gift med Helene Johansson, 58.
Var med i Bonde söker fru: 2014.

Petter Karlsson och Helene Johansson från Bonde söker fru.
Petter och Helene 2021.

När köttbonden Peter Karlsson, 60, och it-konsulenten Helene Johansson, 58, presenterades för varandra i Bonde söker fru 2014, var det fråga om näst intill kärlek vid det första ögonkastet.

– Det gick så fort! Redan andra dagen på gården kändes det som att det var vi. Vi kuggade i varandra, minns Peter och berättar att kyrkbröllopet ägde rum 15 augusti 2015 i Tanums kyrka. 140 gäster och ett tv-team från TV4 bevittnade den vackra ceremonin. Bestman var ingen mindre än Bonde söker fru-vännen Jonathan Antonsson, 34.

Annons

Har det hänt några tråkigheter i din tillvaro sedan programserien spelades in, Peter?

– Ja, det är klart. Det gör det ständigt. Nära och kära försvinner. Folk dör. Det är sådant som hör livet till. Annars har jag klarat mig rätt bra, jag har haft tur. Helene var biten som fattades. Jag har fått ett mycket bättre och roligare liv, säger Peter som titt som tätt fortfarande blir igenkänd.

– Jag kan inte räkna med att vara anonym i alla fall!

✔︎ Jennifer Erlandsson väntar på att drömprinsen ska dyka upp

Ålder: 38.
Bor: Slöinge i Falkenberg.
Civilstatus: Singel.
Var med i Bonde söker fru: 2016.

Jennifer Erlandsson i Bonde söker fru 2016.
Jennifer Erlandsson i Bonde söker fru 2016.

Vad fick dig att ta steget att söka till Bonde söker fru?

– Jag tänkte att ”jag borde inte kunna misslyckas”. Bonde söker fru är ju som en rikstäckande kontaktannons. Till och jag borde få drömprinsen att fastna i nätet, tänkte jag. Det är som att tråla genom hela Sverige…

Annons

Fann du kärlekslyckan under inspelningen?

– Nej.

Men slutvalet föll på bartendern Charlie Guldvinge, 29?

– Ja, men vi var för olika. Det kändes som att det fanns någonting, men när man är med i Bonde söker fru så är man kanske hoppfullare än man borde vara. Man vill ju så gärna att det ska bli något. Vi träffades en gång efter inspelningen. Då insåg jag att det inte skulle bli mer och sedan dess har vi inte haft någon kontakt, han och jag.

Vad är senaste nytt på kärleksfronten?

– Jag verkar ha fastnat i singelträsket, men jag väntar fortfarande på att någon kommer och drar upp mig.

Är det trist att vara singel?

– Ja, det är inget kul, men jag börjar vänja mig.

Hur ser din igenkänningsfaktor ut nu, 2021?

– Igenkänningen har lagt sig lite, men ibland stannar folk till och säger: ”Åh, det är hon!”

Vad känner du när du blickar tillbaka på din tid i rampljuset?

– För mig var Bonde söker fru ett av mina livs största äventyr. Jag lärde mig otroligt mycket om mig själv och andra, bland annat att det är skillnad på självkänsla och självförtroende – vilket kanske är en förklaring till varför jag inte träffat kärleken.

Annons

Vad händer på jobbfronten?

– Idag jobbar jag med att marknadsföra landsbygden. Jag har fortfarande hästgård och uppfödning, men verksamheten har minskat. Det gick nämligen lite för bra efter Bonde söker fru. I det läget hade jag två val: att gå in i väggen eller att leva lite längre och gladare. Och förutom hästarna jobbar jag faktiskt med Bonde söker fru – som inslagsproducent! Det är något av det roligaste jag gjort. Under inspelningarna får jag kliva in i andras kärleksbubblor för en stund.

Lycka och sorg för bönderna i Bonde söker fru

✔︎ Susanne Brännemo förföljdes av stalker

Ålder: 54.
Bor: Rättvik.
Civilstatus: Singel.
Var med i Bonde söker fru: 2007.

Susanne Brännemo i Bonde söker fru 2007.
Susanne Brännemo i Bonde söker fru 2007.

Hur minns du Bonde söker fru-eran?

– Jag minns den med skräckblandad förtjusning. Det är en så konstig situation. Man är i en rosa ”bondebubbla” under inspelningen. Sedan ska avsnitten sändas. Då ska man börja leva sitt vanliga liv, samtidigt som det gamla visas i tv. Det är tur att man inte har anlag för att bli schizofren, (skratt).

Annons

Blev du kär under inspelningen?

– Jag trodde väl det. Hela poängen med Bonde söker fru är ju att man ska hitta kärleken och förhoppningsvis den livslånga. Det hoppades både jag och Per-Inge…

Vad hände efter inspelningen?

– Vi fortsatte träffas. Han flyttade till och med hit, men det blev inte så långvarigt. Ett halvår, kanske. Max ett år. Jag tror att vi var för olika, vi passade inte alls ihop. Vi hade alldeles för olika syn på saker och ting. Allt detta utmynnade i ett väldigt infekterat uppbrott. Han som aldrig ville prata med några tidningar skulle hux flux ringa Hänt Extra och ge sin version. Det blev ett jädra snurr! Det var så klart mumma för alla kändistidningar. Jag var på omslaget sex veckor i rad, det var helt sjukt!

Har du haft någon kontakt med Per-Inge Södervall de senaste åren?

– Ja, faktiskt! Han är jättegod vän med min son Joakim, de är jaktintresserade båda två så ibland kommer han hit på besök och då pratar vi. Det finns inga som helst hard feelings mellan oss.

Annons

2009 hade Susanne en uppmärksammad romans med kändisdörrvakten Fadde Darwich.

– Jag har hittat min Rambo-kille. Snygg förpackning och vackert innehåll. Det gick inte att stå emot Fadde, berättade Susanne för Aftonbladet.

Paret planerade ett sommarbröllop – men redan efter ett halvår var kärlekssagan över. Efterspelet blev smutsigt då Fadde, som testade en ny karriär som ståuppkomiker, avslöjade en rad intima detaljer på scenen.

I Expressen replikerade Susanne syrligt:

– Är man en toppidrottsman skryter man inte om sina sin framgångar, det gör man bara om man tillhör den lägre divisionen. Det kanske är därför Fadde säger att han har haft sex med flera hundra kvinnor. Men det kan ju vem som helst räkna ut att det inte är sant.

Hon fortsatte:

– Det var i sängkammaren allt slocknade. Jag är en fysisk person som vill ha mycket fysisk kontakt. Men alla människor har olika behov.

Vad är senaste nytt på kärleksfronten i dag, Susanne?

Annons

– Jag är fortfarande singel. Min kära far, som är så snäll, brukar säga: ”Jag är så stolt över att ha en sådan vacker dotter, vad jag inte begriper är att karlarna inte står i rad!”

Så det är dött på mansfronten?

– Ja, allt ligger i dvala, men någon gång måste jag skärpa mig.

Susanne Brännemo 2021.
Susanne Brännemo 2021.

Säg tre bra saker som hänt i ditt liv sedan Bonde söker fru visades på tv!

– Svår fråga, det har gått fjorton år. Många från programmet har flugit upp från skyn och varit med i olika dokusåpor. Själv har jag stått med fötterna på jorden, det tycker jag är sunt. Sedan har jag skaffat två isländska fårhundar, Salka och Edda, som tillför mycket glädje. Sist men inte minst vet jag numera vilka som är mina äkta vänner – som står bakom mig när det krisar. Jag tolererar inga skitsnackare.

Annons

Säg några dåliga saker som hänt!

– Vissa män blir rädda för mig när de känner igen mig. Andra vill träffa mig för den jag var då: Bonde-Susanne. Dessutom blev jag förföljd av en stalker i flera år. Allt jag skrev på min blogg trodde han var dolda tecken och budskap riktade till honom. Det slutade med att polisen grep honom och att han dömdes till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Alltsammans har gjort mig misstänksam. Vad vill folk, egentligen? Det krävs mycket för att jag ska våga lita på någon. Särskilt män.

Kan du tänka dig att göra tv-comeback?

– Jag har aldrig varit en fegis, så det beror helt och hållet på vad det är för program.

✔︎ Jonathan Antonsson återförenad med ungdomskärleken

Ålder: 34.
Bor: Myckleby på Orust.
Familj: Frun Josefine, 31, två barn.
Var med i Bonde söker fru: 2014

Förhållandet mellan Jonathan och Ellen sprack.

När Jonathan Antonsson, 34, sökte lyckan i 2014 års upplaga av Bonde söker fru, föll slutvalet på Ellen Andersson, 28.

Annons

– Det känns nästan för bra för att vara sant, sa Jonathan när TV-inspelningen var över.

– Jag hade aldrig kunnat önska mig en bättre sambo, det funkar jättebra. Vi lagar mat ihop och har myskvällar, kontrade Ellen förnöjt.

Lyckan blev dock kortvarig. Förhållandet sprack och Ellen flyttade tillbaka hem till sig i Småland.

– Det var framför allt jag som kände att det inte var någon strålande kärlek. Ellen var en lika bra tjej som jag trodde, men det klickade tyvärr inte till hundra procent känslomässigt, förklarade Jonathan i Land.

Jonathan är numera gift med barndomskärleken Josefine som i dag heter Antonsson.

Jonathan behövde dock inte vänta förrän han mötte kärleken på nytt – i ungdomskärleken Josefine Berntsdotter, 31.

– Vi var tillsammans när jag var 20 och hon 17. Sedan träffades vi igen, efter Bonde söker fru, och blev kära! Nu är vi gifta sedan fem år tillbaka och har två döttrar, berättar Jonathan för Hänt.

Annons

Så livet leker?

– Ja, det gör det. Jag har det bra!

Bröllopet, som Jonathan minns med stor glädje, ägde rum sommaren 2016 i gårdens ladugård som var pyntad med björkris och blommor.

Har det hänt några tråkigheter i ditt liv sedan Bonde söker fru spelades in?

– Nej, inget betydande.

Blir du fortfarande igenkänd?

– Det händer. Vissa kan inte placera mig. De känner igen mig men kan inte säga varifrån. När jag säger att det nog är Bonde söker fru, brukar polletten trilla ner och så skrattar de gott.

Kan du tänka dig att vara med i tv igen?

– Nej, jag blev rätt mätt på det. Jag har det alldeles för bra för att vara med igen. Det är inget jag känner att jag behöver utsätta mig för.

Minns du Bonde söker fru med glädje eller fasa?

– Nu i efterhand var det väl roligt, men då var det jobbigt med alla känslor och kameror. Man var förföljd av kamerorna hela tiden på ett sätt som man inte var van vid. Hela produktionen var krävande.

✔︎ Sigrid Bergåkra förföljd av motgångar: ”Olyckor, bränder och kaos”.

Ålder: 48.
Bor: Söromåsen i Hälsingland.
Civilstatus: Gifter sig snart med fästmannen Jesper Andersson.
Var med i Bonde söker fru: 2016.

Sigrid Bergåkra.
Sigrid Bergåkra i Bonde söker fru 2016.

Sigrid Bergåkra, 48, som blev 2016 års tittarfavorit, blev kär i Pål Mases, 53, under TV-inspelningen. När kärleksblixten slog ner valde hon att skicka hem alla andra uppvaktande killar, men några månader senare avslöjade hon för Hänt att förhållandet kraschat.

Annons

– Jag har aldrig varit så mycket singel som jag är just nu. Det är inte så mycket att orda om, men för min del känns det bra, berättade Sigrid då.

Vad har hänt på kärleksfronten sedan dess?

– Det har gått som på räls, allt har fallit på plats! För två år sedan träffade jag Jesper, min fästman. Vi väntar på att få gifta oss. Vi gör när det går att hålla en ordentlig fest. Vi är mitt uppe i planeringen, men allt ska stämma in, alla vänner ska ha möjlighet att komma. Vi har nått den åldern, både Jesper och jag, att inget brådskar.

Vad värdesätter du mest i din nya relation?

– Helheten. Att vi är väldigt duktiga på att kommunicera, planera och vara flexibla. Vi är trygga med varandra.

Sigrid Bergåkra och blivande maken Jesper.

Tre dåliga saker som hänt i ditt liv sedan Bonde söker fru spelades in!

– Alltså, vi har varit med om både olyckor och bränder och kaos. När man har stor familj, stor bondgård, mycket djur och aktiviteter, då ökar ju den statistiska risken för att det händer någonting, men så länge vi har varandra så tacklar vi motgångarna på ett väldigt bra sätt, tycker jag.

Annons

Har kändisskapet resulterat i att du fått några knäppgökar efter dig?

– Det kan man lugnt säga. Det finns mer eller mindre intelligenta människor som har tankevurpor, det handlar om knäppa killar och missunnsamma och bittra damer som man stöter på utmed livets stig, både på sociala medier och i det verkliga livet.

Hur ser framtiden ut, Sigrid?

– Den ser bra ut. Vi har mycket roligt på gång. Just nu är döttrarna och jag på SM i dressyr. Vi har haft fantastiska, sportsliga framgångar inom både dressyr, hoppning och fälttävlan.

Vad känner du när du blicka tillbaka på Bonde söker fru-eran?

– Skräck och glädje. Det var rätt fasansfullt när man var mitt uppe i det. Men nu, när allt fallit på plats, känner jag mig väldigt stark. Det känns som att jag nu skördar det jag sått.

✔︎ Niklas Lorenz har träffat kärleken i Carina

Ålder: 54.
Bor: Hallstahammar.
Civilstatus: Sambo med Carina Séllen, 58.
Var med i Bonde söker fru: 2015.

Niklas Lorenz i Bonde söker fru 2015.
Niklas Lorenz i Bonde söker fru 2015.

Vad fick dig att ta steget att söka till Bonde söker fru?

– Mina barn anmälde mig 2014, men jag sa tvärnej. Jag vågade inte, jag tyckte det var pinsamt. Jag ville inte utsätta mig för det, men en av tjejerna på produktionsbolaget sa att ”Vi ringer dig nästa år”. ”Gör du det”, svarade jag. Sedan föll det sig så lyckligt att mina barn var hemma hos mig dagen hon ringde igen på nytt. Då var jag fortfarande singel. ”Vad fan har du att förlora, farsan?”, frågade barnen. Jag fick tänka över helgen och på måndagen svarade jag: ”Ja, jag är väl med då!”

Annons

Fann du kärlekslyckan under inspelningen?

– Ja, redan när jag ringde det första samtalet – till Pernilla. Vi klickade redan när hon kom hem till mig, men efter en tid insåg vi att vi var alldeles för olika så vi separerade. Det är inte lätt att leva med en bonde som jobbar jämt.

Är du fortfarande singel?

– Nej, för snart två år sedan träffade en dam när jag minst anade – via gemensamma bekanta. Carina heter hon.

Det låter som du trivs med livet?

– Ja, nu är allt underbart!

Vankas det bröllop?

– Det törs jag inte svara på, men ska jag gifta mig någon gång så är det nu. Sedan börjar man bli för gammal. Utgångsläget är åtminstone gott. Carina är verkligen en tjej som jag vill leva hela livet med.

Foto: TV4, TT, Privat & Ursula Brehmer.

Annons