Bonde-Susanna Karlsson om Hannes Haraldssons kamp efter sonens födsel

Susanna Karlsson & Hannes Haraldsson
Exklusivt

Susanna Karlsson och Hannes Haraldsson har fått barn.
Men livet som nyblivna föräldrar har inte direkt varit en dans på rosor.
Nu berättar Susanna om de stora utmaningarna för dem.
– Svårare för Hannes att hitta sin roll, säger Bonde söker fru-profilen i en intervju med Hänt.

Tre veckor har gått sedan Susanna Karlsson och Hannes Haraldssons son Tor kom till världen och lyckan är total. I en intervju med Hänt berättar Susanna om hur det faktiskt har varit lättare än vad hon hade föreställt sig.

– Jag trodde nog att det skulle vara lite jobbigare med natten men han har varit helt fantastisk. Det är en väldigt väldigt snäll bebis. Han skriker ingenting utan äter och är nöjd och det funkar med maten. Så alla de grejer man hört kan vara väldigt stressande, det har faktiskt inte varit något sånt, säger hon.

Men om det är något som har varit en utmaning så är det att komma in i föräldrarollen tillsammans. Nu berättar Bonde söker fru-profilen.

TUFFT Jesper i tårar efter Peg och Filips uppbrott

Susanna Karlsson om kampen med fästmannen Hannes Haraldsson

Susanna Karlsson förklarar att hon i nuläget har en helt annan roll i Tors liv än vad Hannes har, då hon helt enkelt ”behövs” mer.

– Den största utmaningen är väl att tillsammans som föräldrar hitta vardagen och att få Hannes att också känna sig delaktig. För mamman är ju väldigt viktig i början, i alla fall om man väljer att amma som vi gör. Och då är det ju svårare för Hannes att hitta sin roll. Det kommer ju komma, men jag har haft honom i magen i nio månader också så man har ju lite försprång, förklarar hon.

Susanna brukar likna det vid situationen som de befann sig i efter deras medverkan i Bonde söker fru.

– Eftersom att det var Hannes som skrev brev till mig så hade ju inte jag någon aning om vem han var i flera månader. Och även när han var här så hade jag ju fokus på fyra killar medan han bara hade fokus på mig i flera månader. Så när jag väl valde honom så var det ju liksom så att jag var tvungen att komma ifatt. Så det var nästan samma sak som nu, bara att det nu är Hannes som måste komma ifatt med känslorna och lära känna Tor liksom, säger hon.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Tillsammans har Susanna Karlsson och Hannes Haraldsson hittat strategier och rutiner för att förhålla sig till situationen så bra som möjligt.

– Vi kommunicerar jättemycket. Jag tycker det är viktigt att Hannes får egentid med Tor så på morgonen har vi en rutin att han tar honom efter att han har ätit medan jag sover lite extra, berättar hon för Hänt.

LÄS OCKSÅ: Kishti Tomitas familjesorg bakom kulisserna i Idol

LÄS OCKSÅ: Robinson-vinnaren Dennis Johansson har blivit pappa

FOTO: TT, TV4