stjärnorna på slottet

Värsta konflikterna i Stjärnorna på slottet genom tiderna

Morgan Alling och Jonas Gradell

Efter flera säsonger av Stjärnorna på slottet har tittarna fått se allt från konflikter till positiva dialoger. Här har Hänt har samlat de värsta konflikterna i Stjärnorna på slottet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Stjärnorna på slottet – så långa är kändisarna
0:24

Efter reklamen: Stjärnorna på slottet – så långa är kändisarna

(0:24)

Slå på ljud

Stjärnorna på slottet är programmet där kändisar samlas under samma tak och delar trevliga, djupa samtal och middagar under deras vistelse.

Den 17 säsongen är inspelad med flera kända stjärnor. Bland andra är Carolina Gynning, 44, och Jon Henrik Fjällgren, 35, med i säsongen som sänds på SVT Play den 30 januari 2023.

Men trots flera folkkära kändisar och oftast trevliga samtal så blåser det ibland upp och genom åren har det varit några stora konflikter mellan stjärnorna, inte minst konflikten från säsongen när skådespelaren Börje Ahlstedt, 83, medverkade.

Här är de värsta konflikterna i programmet Stjärnorna på slottet genom åren!

Morgan Alling och Clarire Wikholm i storbråk: ”knäcka honom”

Under 2015 spelades den tionde säsongen in av Stjärnorna på slottet. I vanlig ordning visades säsongen på SVT1 och tittarna kunde följa Claire Wikholm, 78, Morgan Alling, 54, Amanda Ooms, 58, Stefan Sauk, 67, och Marika Lagercrantz, 68, när gänget spelade in 200 timmar under en veckas gång.

Marika Lagercrantz, Stefan Sauk, Morgan Alling, Amanda Ooms och Claire Wikholm.

Pressträffen inför Stjärnorna på slottet 2015.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Bråket som skakade om inspelningen var främst mellan Claire och Morgan som inte verkade komma överens. Claire ansåg att killarna i programmet tog för mycket plats medan Morgan vid flera tillfällen kände sig nedtryckt och avbruten.

Det gick så pass långt att Morgan övervägde att hoppa av programmet efter Claires agerande:

– Jag var hela tiden lilla vän och lill-Morre, det är en härskarteknik. När jag berättade om min fru - men ni har ju inte varit ihop så länge - nej men hon räddade livet på mig, det är det jag pratar om - jaa, men riktig kärlek, det vet vi vuxna vad det är, berättade Morgan tidigare för Aftonbladet.

Även efter att programmet hade spelats in var de två inte sams och Morgan ville inte förlåta Claire, efter att hon vid upprepade tillfällen hade försökt be om ursäkt, vilket även hon berättade för Aftonbladet:

– Jag är ledsen om Morre blivit så ledsen, det var inte min avsikt att knäcka honom. Jag trodde faktiskt inte vi skulle göra ett pr-program om oss själva.

Stefan Sauk lämnade under inspelningen av Stjärnorna på slottet

Men det var inte bara Morgan och Claire som hamnade i en konflikt under den dåvarande säsongen. En av de andra stjärnorna, Stefan Sauk, markerade tydligt när han privat berättade för Claire att han var arg och ansåg att Claire var en ond människa efter att hon hade tagit ordet vid upprepade tillfällen. När Stefan försökte berätta om en händelse fick han nog.

Det hela urartade och ledde till att Stefan slog näven i bordet och lämnade middagssalen som stjärnorna satt i, men återvände efter att han hade lugnat ner sig och välkomnades åter av Marika Lagercrantz som förstod hans frustration.

– Det är helt okej att bli förbannad, uttryckte Marika Lagercrantz i programmet år 2015.

Haveriet på slottet mellan Jonas Gardell och Staffan Scheja

Backar vi bandet några år, närmare bestämt till Häckeberga slott år 2008 uppstod det en ordentlig osämja som senare kom att bli en vänskap.

I säsongen medverkade Janne Carlsson, Kjerstin Dellert, Jonas Gradell, 59, Christina Schollin, 84, och Staffan Scheja, 84.

Jan Carlsson "Janne Loffe", Christina Schollin, skådespelare, Kjerstin Dellert, sångare Sverige, Staffan Scheja, musiker, och Jonas Gardell, författare komiker.

Stjärnorna år 2008.

FOTO: Björn Lindahl/Aftonbladet/TT

Ett återkommande segment i programmet är att stjärnorna får välja varsin aktivitet som alla ska testa på, Staffan valde att alla skulle lära sig stråkinstrument med hjälp av en musikpedagog men det blev inte riktigt som planerat.

Under tiden som stjärnorna försökte lära sig instrumentet gör Jonas en upptäckt och blir rasande. Staffan är nämligen inte delaktig i segmentet utan badar istället bubbelbad och får massage.

När Staffan återvänder får han sig en rejäl utskällning av Gardell:

– Varför utsätter du oss för det här förnedrande larvet, det är så tramsigt och förnedrande, jag känner mig jättebesviken på dig, uttryckte Jonas Gardell i programmet och slängde kort därefter fiolen i marken och lämnade resten av stjärnorna häpnade.

Men när Jonas återvände bad han om ursäkt för sitt uppträdande och de två kramades ut om det hela och blev goda vänner därefter.

Jonas försökte även att försonas med de andra stjärnorna och pratade med Christina samma dag som haveriet ägt rum. Han försökte lugna ner Christina då Jonas uttryckte att hon var väldigt konflikträdd av sig:

– Jag pratade med Christina samma dag för att hon inte skulle vara rädd. Det var ju ett problem på slottet att Christina är extremt konflikträdd och vill att alla alltid ska vara trevliga, berättade Jonas Gardell tidigare för Aftonbladet.

Börje Ahlstedt skapar rubriker i den första säsongen av Stjärnorna på slottet

Under sensommaren år 2005 bjöds de första gästerna in till Trolleholms slott för att för första gången spela in Stjärnorna på slottet och säsongen satte minst sagt flera rubriker.

Det som skulle ha varit Stjärnorna på slottet blev istället en våldsam konflikt mellan Börje Ahlstedt och Peter Harryson, 74, som med sin dispyt fick Maud Adams, 77, Mona Malm och Sven-Bertil Taube att häpna.

Sven-Bertil Taube, Mona Malm, Maud Adams , Peter Harryson och Börje Ahlstedt.

Stjärnorna gör debut i den första säsongen av Stjärnorna på slottet.

FOTO: BERTIL ERICSON

Det var under en av middagarna som konflikten bröt ut efter att Peter hade begabbat Börje för att han inte längre var kvar på Dramaten.

Mona och Maud befarande att det skulle utmynna i slagsmål, men det stannade vid starka känslor och provocerade stjärnor och kanske låg det något i luften även efter inspelningen då Börje inte dök upp på pressträffen.

FOTO: Joey Abrait och LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN