Claire Wikholm om kärleken till Ingemar: "Så håller vi förhållandet levande"

Passionen lever bland grytor och kastruller. Claire Wikholm och äkta hälften Ingemar Karlsson njuter av sitt förhållande varje dag.

Pensionerade skådespelerskan Claire Wikholm, 71, och Ingemar Karlsson, 64, hade känt varandra länge när de blev förälskade 1999. Det började makabert nog med ett dödsfall. En gemensam bekant hade gått bort och vännerna bestämde sig för att ta vara på livet och göra en resa ihop. I Japan tändes gnistan.

– Vi har så kul ihop. Båda älskar att laga mat och så reser vi fortfarande mycket, säger Claire Wikholm till Hänt under Nordiska rådets kulturmingel på Dansmuseet.

Claire Wikholm och maken Ingemar Karlsson lever för passionen. Foto: IBL

Claire Wikholm och maken Ingemar Karlsson lever för passionen. Foto: IBL

Paret gifte sig 2004 på Nya Guinea norr om Australien. Ett ovanligt resmål men ett som makarna har besökt fyra gånger.

– De har en oerhört intressant kultur och vi tyckte det passade oss. Och så kan man snorkla bra där. En katolsk missionär som hade bott där i 40 år vigde oss i vattnet och vi hade en kolsvart familj som vittnen, fortsätter Claire Wikholm.

Efter att ha drabbats av lungemfysem för 20 år sedan kan rödhättan inte längre dyka. Snorkling säger däremot läkarna ja till.

– Vi älskar Asien. Och så drömmer vi om att åka till Nya Zeeland och Galápagosöarna, berättar aktrisen som till vardags bor på bohemchica Södermalm i Stockholm.

Andra läser också:

Så håller Lasse Berghagen liv i kärleken efter 40 år

Sanna Bråding om kärleksrelationen med British: ”Kärleken finns”

Ernst Kirchsteiger delar sina bästa sextips: ”Umgås med ett fårskinn”

SENASTE NYTT!