LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Claire Wikholm om kärleken till Ingemar: "Så håller vi förhållandet levande"

09 nov, 2015 
AvSofia Hadjipetri Glantz
Passionen lever bland grytor och kastruller. Claire Wikholm och äkta hälften Ingemar Karlsson njuter av sitt förhållande varje dag.
Annons

Pensionerade skådespelerskan Claire Wikholm, 71, och Ingemar Karlsson, 64, hade känt varandra länge när de blev förälskade 1999. Det började makabert nog med ett dödsfall. En gemensam bekant hade gått bort och vännerna bestämde sig för att ta vara på livet och göra en resa ihop. I Japan tändes gnistan.

– Vi har så kul ihop. Båda älskar att laga mat och så reser vi fortfarande mycket, säger Claire Wikholm till Hänt under Nordiska rådets kulturmingel på Dansmuseet.

Claire Wikholm och maken Ingemar Karlsson lever för passionen. Foto: IBL
Claire Wikholm och maken Ingemar Karlsson lever för passionen. Foto: IBL

Paret gifte sig 2004 på Nya Guinea norr om Australien. Ett ovanligt resmål men ett som makarna har besökt fyra gånger.

– De har en oerhört intressant kultur och vi tyckte det passade oss. Och så kan man snorkla bra där. En katolsk missionär som hade bott där i 40 år vigde oss i vattnet och vi hade en kolsvart familj som vittnen, fortsätter Claire Wikholm.

Efter att ha drabbats av lungemfysem för 20 år sedan kan rödhättan inte längre dyka. Snorkling säger däremot läkarna ja till.

– Vi älskar Asien. Och så drömmer vi om att åka till Nya Zeeland och Galápagosöarna, berättar aktrisen som till vardags bor på bohemchica Södermalm i Stockholm.

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons