TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Janne "Loffe" Carlsson är död – avled efter en tids sjukdom

31 aug, 2017 
Malin Ljung
Janne "Loffe" Carlsson har avlidit. Han blev 80 år gammal.
Annons

Den folkkära skådespelaren Janne “Loffe” Carlsson, 80, är död, något TV4 var först att rapportera om under torsdagsmorgonen.

Dottern Sara Carlsson bekräftade sin pappas död med ett inlägg på sin Facebook-sida.

“Den fina generösa mest kärleksfulla person jag känner lämnade oss i dag. Min bästa pappa, älskar dig så mycket! Så mycket roligt vi haft ända in i det sista. Saknar längtar för alltid”, skrev hon.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Janne Carlsson gjorde debut på film under 50-talet och har sedan dess spelat många stora roller. Bland annat är han känd för sin insats i filmer som “Repmånad” och “Göta Kanal”.

Sitt smeknamn fick han efter rollen som just Loffe i serien “Någonstans i Sverige”.

Janne “Loffe” Carlsson är en av Sveriges mest hyllade skådespelare.

Janne Carlsson var dessutom en hyllad musiker och har bland annat spelat trummor tillsammans med Jimi Hendrix.

Annons

I somras skulle han ha medverkat i farsen “Rent mjöl i påsen”, men i juni hoppade han av på grund av personliga skäl enligt Aftonbladet.

I samband med den folkkära skådespelarens födelsedag i mars gjorde Janne Carlsson en intervju med SVT:s Öppet Arkiv och fick frågan om hur det kändes att fylla 80 år.

– Inget vidare faktiskt, det är rätt sorgligt att bli gammal. Men att fylla 80 år är faktiskt ett mål som jag haft, att så gammal ska jag försöka bli. Nu får jag sätta upp ett nytt mål så att jag får fylla 90 också, sa han då.

Janne “Loffe” Carlsson avled efter en längre tids sjukdom. För 1,5 år sedan drabbades han av levercancer. Men i september förra året ska läkarna ha sagt att det inte fanns mer att göra, han blev utskriven från Lunds sjukhus.

– Det känns förfärligt. Vi vet ju att han har varit sjuk ett tag men det känns ändå ofattbart att han inte finns med oss längre, säger sambon Gurianne Sandven till Expressen.

FOTO: Ibl

Annons