Soraya Lavasanis stora sorg – efter mammans bortgång i cancer

Soraya Lavasani

TV4-profilen Soraya Lavasani är en av dem som förlorat en närstående i cancer.
Inför måndagens cancergala på TV4 tänker hon nu tillbaka på den stora sorgen.
”Saknaden efter henne är så stor”, skriver hon nu på Instagram.
Slå på ljud

Soraya Lavasani, 38, är en mycket omtyckt profil på TV4. Sedan 2008 har hon jobbat som nyhetsankare på TV4 och setts flitigt i tv-rutan. Som den allätare hon är så har hon även hoppat in en hel del i Nyhetsmorgon, när de ordinarie programledarna varit borta.

Sedan 2016 är hon gift med maken Ralph Olsson. Tillsammans har de dottern Bianca, 2, och i våras kom familjens nytillskott i form av sonen Winston.

LÄS MER: Camilla Läckbergs oro efter Simon Skölds nya tatuering

”Nu är han äntligen här. Efter att ha marinerat i elva dagar över tiden kom han till oss i raketfart den 14 april. Vill skicka ett stort tack till den fantastiska personalen på SÖS, ni är helt makalösa”, skrev Soraya Lavasani då på Instagram.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Barnen fick aldrig träffa sin mormor

Sedan Winston kom till världen har programledaren varit öppen med livet som tvåbarnsmamma på sina sociala medier. Hon har delat med sig av både de positiva och negativa sidorna som kommer med småbarnslivet.

Men nu har Soraya även valt att öppna upp sig om sorgen över sin mamma. Det är snart elva år sedan hon förlorade sin mamma i den otäcka sjukdomen – cancer, som hade satt sig på livmoderhalsen.

I den direktsända galan Tillsammans mot cancer förra året var Soraya gravid med sonen Winston, och i ett känslomässigt tal berättade hon öppet om sorgen över hennes mammas bortgång.

– Men i glädjen över din (Winstons) ankomst så finns det också en sorgkant. Du kommer aldrig att få träffa din mormor, sa hon då med gråten i rösten, samtidigt som hon höll om sin stora mage.

Soraya Lavasani, Bengt Magnusson

Soraya talade på cancergalan även 2019.

Foto: TT

Sorgen är fortfarande stark

– Det går inte en dag utan att jag saknar henne. Hon hade blivit en fantastisk mormor till dig och din syster. Hon längtade verkligen efter barnbarn. Men hon fick tyvärr aldrig chansen att uppleva det. Men jag ska göra allt jag kan för att hålla henne så levande som möjligt, fortsatte Soraya i hennes tal.

Inför årets cancergala har TV4-profilen nu valt att berätta om sorgen, som fortfarande finns där.

”Med tiden har det blivit lättare att kunna prata om mamma utan att bryta ihop totalt.”, skriver hon nu i en story på Instagram.

”Men det är alltid tungt eftersom saknaden efter henne är så stor. Men jag är tacksam över allt hon hann ge oss och minnet av henne kommer att leva vidare.”, tillägger Soraya.

Tillsammans mot cancer sänds på TV4 klockan 20.00 under måndagskvällen.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

LÄS OCKSÅ: Soraya Lavasanis stora glädje med maken Ralph och sonen Winston

LÄS OCKSÅ: Soraya Lavasanis stora familjesorg – saknaden efter pappan

SENASTE NYTT!