LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sofia Wistam i tårar efter svåra hälsokampen – vännernas varning

14 apr, 2021 
AvJonna Wennerberg
Sofia Wistams tårar i den stora hälsoresan
Sofia Wistam är en av deltagarna i Den stora hälsoresan. I det senaste avsnittet kommer hon och två andra deltagare in på diskussionen om mat. Då konfronterar de henne med något som får Sofia att brista ut i tårar.
Annons
Här är alla deltagare i Den stora hälsoresan säsong 2Brand logo
Här är alla deltagare i Den stora hälsoresan säsong 2

Ett tv-program som blev mycket omtalat förra året var Den stora hälsoresan på discovery+. Sex kändisar medverkade i programmet och gjorde en radikal förändring av sin livsstil. Nu är programmet igång med en ny säsong och sex nya kändisar som ska få hjälp att skapa en mer hälsosam livsstil. Även denna säsong är den personliga tränaren Tony Andersson med.

En av årets deltagare är Sofia Wistam, 54, och hon har i sin podcast Wahlgren & Wistam pratat om den första tiden med träningsprogrammet.

– När jag då gick ut med att jag ska vara med i det här så var det jättemånga som skrev åh nej, du får inte se ut sådär som vissa av de där killarna som var med förra säsongen gjorde. Men det kan jag säga med en gång att det är ingen risk, sa hon då.

Sofia Wistams kamp med maten

I det senaste avsnittet får tittarna se när Sofia träffar Marika Carlsson och Patrick Ekwall som också gör denna resa. Tillsammans börjar de diskutera mat och Sofia berättar att hon är taggad även fast att hon är svag. Patrick säger då till henne att det måste lösa sig med Sofias mat då hon haft svårt att få i sig maten.

Annons

– Den kommer nog inte lösa sig. Jag kommer äta mindre än vad alla andra gör, säger Sofia.

Sofia berättar om hur hon pratat med coachen Tony och att han sagt att hon kanske skulle äta lite mer. Men där är hon bestämd, hon vill göra resan precis som det är tänkt. Även om det innebär att hon kanske mår dåligt. Då säger Marika ifrån.

– Paus, du måste ju ha ett individuellt matschema. Alltså du ska inte gå sönder.

Och Patrick instämmer.

– Du kan inte gå omkring och inte äta tillräckligt mycket. Då kommer du aldrig fixa det, säger han.

Sofia har svårt att ta in vad de säger och då ryter vännerna ifrån ordentligt.

– Vafan ska du liksom vara på akuten med dropp för att du har näringsbrist? För så blir det ju helt ärligt om vi hårdrar det. Våra kroppar klarar ganska mycket men förr eller senare kraschar alla, säger Marika.

Sofia Wistams tårar i Den stor hälsoresan

Sofia blir lite ställd av vännernas ord och erkänner att hon blir emotionell.

Annons

– Jag tycker det här är superviktigt, för det är inte okej. Och jag tror till och med att det skulle vara farligt att inte få i sig mat och näring. Så det måste vi lösa, säger Patrick.

Och då brister det för Sofia som börjar gråta och öppnar upp sig om känslorna.

– Det sitter så jävla hårt inne alltså, att jag känner att jag inte ska göra som det är sagt liksom. Jag vet att det är fel i huvudet på mig, jag är sådär envis, säger hon.

Både Patrick och Marika tröstar då henne och peppar henne till att prata med coachen Tony.

– Du gör ju inte det här för Tonys skull, du gör det här för din skull. Säger du till honom, jag får inte i mig hälften av maten då lovar jag att han kommer göra någonting åt det, säger Patrick.

Annons