LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sofia Wistams första ord om Den stora hälsoresan 2021

28 jan, 2021 
Sofia Wistam och Anders Öfvergård
Foto: TT/Discovery+
Sofia Wistam ska ta sig an 16 weeks of hell.
Nu berättar hon om tveksamheten över upplägget – efter att gett sig in i på den kritiserade träningsformen.
Annons
Här är alla deltagare i Den stora hälsoresan säsong 2Brand logo
Här är alla deltagare i Den stora hälsoresan säsong 2

,ppSofia Wistam, 54, har tagit sig an den omtalade träningsformen 16 weeks of hell. Det blev under förra veckan officiellt att programledaren ska vara en av deltagarna i den andra säsongen av Discovery+ Den stora hälsoresan. Det har alltså blivit dags för ytterligare sex kändisar att pressa sig själva till att få bättre hälsa och nå sina träningsmål genom den extrema träningsformen.

Förra året var det Agneta Sjödin, Anders Öfvergård, Måns Möller, Özz Nujen och Martin Melin som medverkade och programmet kom att väcka stor uppmärksamhet samt kritiseras rejält av det svenska folket. Vissa menade nämligen att kändisarna inte längre såg hälsosamma ut, utan att de istället bandade ner sig till extrema nivåer.

Sofia Wistams första ord om programmedverkan

Förutom Sofia Wistam så är även Kalle Moraeus, Viktor Frisk, Marika Carlsson, Magnus Wislander och Patrik Ekvall aktuella för den nya säsongen.

Annons

I ett nytt avsnitt av Sofias podcast Wahlgren & Wistam som hon driver med Pernilla Wahlgren, delar hon nu med sig av hur den första tiden med träningsprogrammet varit. Även denna säsong är den personliga tränaren Tony Andersson med.

– Det är väldigt hårda regler och du måste göra precis så som han säger då. Det här kan man också göra utan att göra tv-program av det, säger Sofia och fortsätter:

– När jag då gick ut med att jag ska vara med i det här så var det jättemånga som skrev åh nej, du får inte se ut sådär som vissa av de där killarna som var med förra säsongen gjorde. Men det kan jag säga med en gång att det är ingen risk.

Programledaren skeptisk till upplägget

Sofia förklarar sedan att hennes mål inte är att rasa i vikt utan att efter programmet vara i sitt livs form.

– När jag går upp ur sängen på morgonen alltså då har jag ont i hälsenor, jag har ont i knäna, jag har ont i axeln, jag har ont här och var. Jag bara känner att jag låter min kropp fallera. Jag spelar padel men sen gör jag inget mer. Men nu tar jag tag i det där.

Annons

– Det som är bra med det är att jag får rutiner, jag liksom äter vid bestämda klockslag, man äter ingen frukost. Det är lite 16-8, man låter magen vila och sånt där.

Pernilla ser inga svårigheter med att skippa frukosten däremot undrar hon om det verkligen är bra för kroppen. Detta varpå Sofia erkänner att hon inte tror att upplägget kanske är helt hälsosamt om man håller i det för länge.

– Jag tror inte att det är så här man ska leva resten av livet och det är ju superviktigt egentligen, när de här 16 veckorna är över. Det är fyra månader alltså långt tid, då måste man såklart addera saker i kosten men förhoppningsvis så är mitt mål iallafall att jag ska behålla promenaderna, kontinuerliga gympass och så ska jag behålla vissa av kostgrejerna. För jag är så pigg nu, jag flyger upp ur sängen, jag går promenaden, jag kanske har lite kortare stubin men jag är supertaggad.

Annons