9 detaljer som visar på att Björn Kjellman är nya Ica-Stig

27 jan, 2021 
Björn Kjellman
Bettingbolagen har många starka kanditater om vem som ska axla rollen som Ica-Stig efter att Loa Falkman hoppat av.
Se alla detaljer som avslöjar att det är Björn Kjellman!
Annons
9 detaljer som visar på att Björn Kjellman är nya Ica-Stig
9 detaljer som visar på att Björn Kjellman är nya Ica-Stig

Det har inte gått förbi många att en av de absolut största snackisarna inom nöjesvärlden denna vecka är vem som ska axla rollen som nya Ica-Stig i Ica-reklamerna efter att Loa Falkman, 73, hoppat av sitt uppdrag.

Loa har spelat rollen som Stig i reklamerna i sex år och kände sig klar. Innan Loa var det Hans Mossesson, 76, som spelade rollen som Ica-handlare i hela 13 år, tills han slutade i början av 2015.

Vem ersätter Loa Falkman som Ica-Stig?

Just Ica-reklamen är otroligt populär och vem som ska bli Loa Falkmans ersättare började diskuteras direkt i samband med hans avgång.

Flera kändisar har varit på tapeten. Först pratades det om att det nu var dags för en kvinnlig chef, kanske en Ica-Siv? Och då var Suzanne Reuter en stark kandidat och är fortfarande i skrivande stund den som har lägst odds på bettingsidorna.

Men när den senaste reklamen kom i söndags och tittarna fick en chans att se några glimtar av den nya chefen är det mycket som talar för att det är en man som ska axla rollen.

Annons

Det har snackats om att mycket talade för att det skulle kunna vara Johan Rheborg, dock är detta rykte något som skådespelaren senare dementerat.

Istället har den starkaste kandidaten bytts ut till Björn Kjellman, 57. Orsaken till detta är för att det är många tecken som tyder på att det är skådespelaren som traskar runt i den nya reklamen.

Här är 9 tecken som visar att Björn Kjellman är nya Ica-Stig

Ica har slängt ut en del ledtrådar så att man som tittare ska kunna följa med på en liten gissningsresa om vem som kliver in som näste Ica-handlare. Här är några tydda detaljer!

1. Eva och Adam

I den senaste Ica-reklamen så syns en bild på Eva och Adam. En historia i sig såklart. Men något som Björn Kjellman är riktigt känd för är för rollen som just Adam i filmen Adam & Eva från 1997 där Josefin Nilsson spelade Eva.

Eva och Adam i Ica-reklamen.

2. Greetings from England

Tidigare har ett vykort synts till i en reklam där det stått ”Greetings from England”. Och Björn Kjellman har en koppling även till det, då han läst in de världsberömda Harry Potter-böckerna på svenska. För var befinner sig Harry Potter och hans vänner? Jo, England!

Greetings from London.
Greetings from London.

3. Musikal

I en av filmerna kan tittarna se Loa Falkman göra ett framträdande, lite musikal-stuk. Och i just det sammanhanget känner vi ju igen Björn Kjellman då han gjort flera musikaler på Göta Lejon.

Annons

4. Fängelsejackan

Samtidigt som Loa sjunger så dansar han förbi en klädhängare. Där hänger något som liknar en fängelsejacka. Hur ska då det kopplas till Björn Kjellman? Jo, Björn spelade en av huvudrollerna i filmen Vägen ut från 1999 som handlar om fångar i ett fängelse som skapar en teaterpjäs.

Fängelsejacka hänger på klädhängare.
”Fängelsejackan”.

Och om ni nu ska bli riktigt nördiga och komma in på finlirs-detaljerna..

5. Fotbollstjejerna

I reklamfilmen som släpptes vecka 4 så syns några fotbollstjejer. Hur det kan kopplas till Björn? Skådespelaren gifte sig med sin tjej, numera fru, textilformgivaren och designern Kajsa Aronsson, 57, år 1994. Och många har väl koll på som hände då? VM 94! Fotbollssommaren få glömmer.

Fotbollstjejer i Ica-reklamen.

6. Hälsningen

Under denna sekvens så hälsar även fotbollstjejerna på Ica-Stig som går förbi. Och om man hört Björn Kjellman prata förut så kan man nog allt känna igen rösten som svarar:

Annons

– Tjena hej!

7. Örat

I den senaste Ica-reklamen syns ju alltså Ica-Stig, men aldrig ansiktet. En detalj som är slående lika på Stig och Björn Kjellman är faktiskt örat.

Det finns ju något här ändå?

Näsan på Ica-Stig och Björn Kjellman
Slående lika öron?

8. Näsan

En annan kroppslig detalj som är likt är faktiskt näsorna. För visst är de otroligt lika?

Björn Kjellman och Ica-Stigs näsor, lika!

9. Håret

Det sista som icke är att förglömma är såklart frisyren! Det är ju slående likt Björn Kjellmans, till och med kammat åt samma håll?

Lika frisyrer på Björn Kjellman och Ica-Stig

Sen kan det ju givetvis vara så att personen i fråga har någon slags mask på sig och inte alls är en man. Och då är det så, då är det ju väldigt svårt att vinna en gissningstävling om Ica valt att klä ut en kvinna till en man?

Annons

Samt om det visar sig att det inte är Björn Kjellman som klivit in i rollen som nya Ica-Stig så var det ju i alla fall slående likt och många ledtrådar som stämde in riktigt fint på skådespelaren!

Ica avslöjar senare i veckan vem den hemlige efterträdaren är.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Ica

Annons