TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Sofia Wistam bryter tystnaden om sin sexualitet: ”Förälskad i henne”

31 jan, 2022 
Sofia Wistam i mönstrad klänning.
Sofia Wistams nuvarande och tidigare förhållanden har länge funnits i rampljuset.
Men visste du att Sofia även varit kär i en kvinna?
Nu berättar hon om de starka känslorna i podcasten Wahlgren & Wistam.
Annons
Här är allt du behöver veta om Sofia Wistams succékarriärBrand logo
Här är allt du behöver veta om Sofia Wistams succékarriär

Hon har tidigare varit gift med Thomas “Orup” Eriksson, 63, som hon har sonen Kid, 30, med. Utöver Kid har hon ytterligare tre barn; de två pojkarna Lennox, 15, och Texas, 18, och dottern Sindy, 22. Sedan år 2003 är Sofia gift med maken Magnus Wistam, 49.

Men nu berättar hon i podcasten Wahlgren & Wistam, som hon driver tillsammans med vännen Pernilla Wahlgren, 54, att hon även haft känslor för en kvinna.

Sofia Wistams relation till vännen och poddkollegan Pernilla Wahlgren

Sofia syns ofta i realityserien Wahlgrens värld, då hon är en nära vän till Pernilla Wahlgren sedan lång tid tillbaka.

Tillsammans har de också podcasten Wahlgren & Wistam där de varje vecka pratar högt och lågt om allt ifrån tv-glamour till misslyckanden i vardagen – alltid med ett stort mått humor. Ja, de verkar sannerligen ha väldigt roligt tillsammans!

Här låtsas Sofia vara Christian som lägger in stöten på Pernilla. De testar sig fram så att Pernilla ska vara bekväm med pojkvännen när det verkligen gäller.
Här låtsas Sofia vara Christian Bauer som lägger in stöten på Pernilla. De testar sig fram så att Pernilla ska vara bekväm med pojkvännen när det verkligen gäller.

Sofia Wistam blev kär i en kvinna: ”Slogs av blixten”

I senaste avsnittet av vännernas podd har Softa träffat Dr Volyk, från den nya tv-serien True Love, för att genomgå ett lögndetektortest. Svaren dissekeras sedan under poddavsnittet.

Annons

Sofia Wistam öppnar då upp om sina tidigare känslor för en kvinna.

– Det här med att jag har varit attraherad av en kvinna... då var han så här ”Förstår du vad det innebär? ”, då sa jag ”Ja”. ”Jag menar alltså sexuellt attraherad av en kvinna” sa han då. Han trodde liksom att jag inte förstod frågan, säger Sofia om Dr Volyk i avsnittet.

– Oj, säger Pernilla då. Chockad av doktorns bemötande.

Men för Pernilla var det här med Sofias sexualitet ingen nyhet.

Sofia hade till och med haft väldigt starka romantiska känslor för kvinnan hon refererar till.

– Det här var många år sedan, och jag tänker ju inte på mig själv som bi, men då slogs jag av blixten. Jag träffade en tjej och jag blev verkligen verkligen förälskad i henne, på alla plan liksom. Men jag vet inte om hon kände samma för mig, för vi inledde ingenting. Men däremot tror ju jag, att när man känner sådär, att det ofta kommer från bådas håll, berättar hon i podden.

Det framgår också att anledningen till att det inte blev något med kvinnan var att hon var tillsammans med en man under den tiden.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons