TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024Nyhetsmorgon

Simon Karlssons hårda ord till TV4 efter avslöjandet om Tinder

14 nov, 2020 
Simon Karlsson
Simon Karlsson är en av deltagarna i Idol 2020. Nu avslöjar TV4 några viktiga detaljer om hans dejtingliv – som för den delen verkar gå som på räls.
– 90% av de som skriver är törstiga, säger Simon.
Annons
Idol-Simon varslad från jobbet - sökte till IdolBrand logo
Idol-Simon varslad från jobbet - sökte till Idol

Det är en spännande säsong av den prestigefulla musiktävlingen Idol som sänds på TV4 varje fredag under hösten. En av deltagarna som fortfarande har chans att kamma hem vinsten är Simon Karlsson, 26.

Han hade egentligen inga planer på att söka till musiktävlingen, men när coronaviruset började härja i Sverige förlorade han sitt jobb. Då insåg han plötsligt att tiden fanns och att det kunde vara värt ett försök.

– Jag hade inget att förlora. Så då bara körde jag och nu är jag här. Jag trodde jag skulle åka ut för länge sen, har Simon sagt i en intervju med Expressen.

Simon Karlssons idol-resa

Simons Idol-resa började på en audition i Stockholm där han framförde sin egenskrivna låt Crossing the waters. Med gitarren i högsta hugg tog han ton och charmade hela Idol-juryn direkt.

– Han får en guldbiljett, utropade Nikki Amini direkt efter framträdandet och resten av jurymedlemmarna höll med.

Under kvalveckan röstades han vidare av tittarna till kvalfinalen som hölls på fredagen och även där fick han tittarnas röster. Det innebar att han därmed blev en av de 13 idolerna som gick vidare till fredagsfinalerna.

Annons

I förra veckans fredagsfinal stod det klart att det var Ella som fick lämna tävlingen, efter att idolerna sjungit samma låt som de ansökte med på deras första audition. Simon fick då chansen att igen framföra sin egen låt Crossing the waters och juryn fick rysningar.

Simon Karlsson i Idol 2020
Idol-Simon tar alltid i från magen när han sjunger.

Inför varje Idol-deltagares uppträdande har man under veckan spelat in ett klipp som handlar om idolens vardag. Man får helt enkelt komma deltagarna lite närmare. I Simons klipp får man se honom läsa meddelanden från fans.

Simon har tidigare berättat att han får mycket meddelanden och att det inte är helt omöjligt att han skulle kunna tänka sig att dejta ett fan.

– Ofta är det meddelanden om framträdanden, men vissa försöker bjuda ut på dejter, det är ju jättekul och smickrande. Jag vet inte om jag skulle kunna dejta ett fan, men det är inte helt omöjligt, sa han då.

Annons

Simons ilska efter TV4:s avslöjande

Nu har TV4 lagt upp en sekvens av klippet på Idols Instagram-konto där Simon är inne på Tinder. I bildtexten uppmuntrar TV4 följarna att tagga någon som borde ”chilla lite med dejtingapparna” och anspelar på att Simon Karlsson skulle ha fått hybris.

– Asså det är typ 90% folk som är törstiga liksom, säger Simon i klippet.

Att TV4 valt att skämta om Simons kärleksliv är något som inte verkar gå hem hos idolen. Nu ryter han ifrån mot kanalen och i kommentarsfältet.

”Jag hatar er TV4 Idol”, skriver han i en kommentar.

Fansen verkar hålla med honom för det är hela 79 personer som har gillat Simon Karlssons kommentar, som dock verkar ha skrivits med en underton av kärlek.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons