Allt du vill veta om Simon Karlsson i Idol 2020

Simon Karlsson har varit en av doldisarna i Idol 2020.
När det väl gällde glänste han och knep en av platserna i kvalet.
Men vem är egentligen Simon och hur är idolen när han inte står på scen?
Hänt svarar.
Simon Karlsson Idol

FOTO: TV4

Sista momentet att ta sig förbi för att vara en idol i fredagsfinalerna i Idol är ”kvalveckan”. Där tävlar idolerna mot varandra och tittarna har chans att rösta fram sina favoriter. Totalt får tittarna möjlighet att rösta fram åtta personer och juryns makt är inte helt över ännu. Utan de får även välja ut fyra stycken wildcars, de personer de tycker förtjänar en till chans men inte fått tillräckligt med röster från tittarna.

Efter måndagens avsnitt stod det klart att stridspiloten Niklas Hultberg, 31, och Affe Hagström, 21, var de första två som tog sig vidare i tävlingen. Dagen därpå var det tjejernas tur, och då imponerade Nadja Holm, 22, och Nova Luther, 16, tittarna mest.

Onsdagens kval resulterade till att Caspar Camitz, 25, och Simon Karlsson gick vidare till fredagens kvalfinal. Men vem är Simon och hur är idolen när han inte står på scen? Hänt svarar.

Hur gammal är Simon Karlsson och var bor han?

Simon bor i Upplands Väsby, vilket gjorde det naturligt för honom att söka till Idol när turnén hade sin fot i Stockholm. Där sjöng han egna låten Crossing waters för juryn, och det var imponerade!

Idolen har sysslat med musik sedan han var 12 år gammal, idag är han 26 år och redo för Idol!

Vad heter Simon Karlsson på Instagram?

Simon Karlsson och Caspar Camitz

FOTO: Instagram

Simon är inte överaktiv på sociala medier, men han har ett konto på Instagram. Där heter han simonk.arlsson och har över 1 000 följare. Som många kanske kunnat ana är det mycket musik som delas i hans flöde, och några som peppar honom enormt är följarna.

Efter att Simon knipit en plats i kvalfinalen delade han en bild på sig själv och vinstkamraten Caspar Camitz. Bildtexten löd: ”Vilken jävla kväll! Tack till alla som rösta! Är i nästan i chock!”

Och det är minst sagt värme i kommentarsfältet.

”Fan va bra du e! Hands down”, skriver en.

”Välförtjänt”, fyller en annan i.

”Du var magisk”, kommenterar en tredje person.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

Så är Simon när han inte står på scen

Till skillnad från många andra som söker till Idol så är Simon mer tillbakadragen och lugn. Det är även så han beskriver sig själv, som en lugn och sansad person. Men när han väl tar ut svängarna så gör han det rejält. Hur? Genom musik såklart!

Kvalveckan i Idol sänds 14-18 september klockan 20.00 på TV4 och på TV4 Play.

FOTO: TV4

LÄS GÄRNA: Därför känner du igen Caspar Camitz i Idol 2020

LÄS GÄRNA: Marie Picasso vann Idol 2007 och försvann – bryter tystnaden