Sigrid om tragedin efter Bonde söker fru: “Det krävs att vara stark”

Sigrid om tragedin efter Bonde söker fru:
Sigrid Bergåkra hittade kärleken i TV4:s kärlekssåpa Bonde söker fru. Sedan tog relationen slut och delar av hennes gård brann ner. Nu berättar hon om den svåra tiden.
Annons

TV-profilen Sigrid Bergåkra, 45, är aktuell i Farmen VIP. Hon blev ett känt ansikte när hon medverkade i TV4:s Bonde Söker Fru. Där träffade hon Pål Mases, 49, och när tittarna sa adjö till Sigrid var hon lyckligare än någonsin.

Annons

Men strax efter att kamerorna slocknat gick paret skilda vägar.

– Jag behöver få lite upprättelse med den grejen, säger Sigrid Bergåkra till Expressen.

Efter att Sigrid och Pål gjort slut fortsatte oturen. I vintras råkade hennes gård ut för en stor brand.

Lektionssalar, kontors- och restaurangdel som hör till gymnasiet som ligger på hennes gård förstördes.

Annons

– Det blev en obrukbar arbetsplats genom att det brann ner och sedan blev det vattenskadat, säger Sigrid Bergåkra.

Tillsammans med sina bröder ska hon bygga upp det förstörda området igen.

– Mina bröder är riktiga optimister och vi har tagit tag i allt och planerat om. Planenligt ska vi vara i gång efter sommarlovet. Visst blir det mycket jobb men samtidigt blir det som en nystart. Det är en jättebra lokal, kanske ännu bättre säger hon.

Men i somras tog Sigrid en paus från gården för att medverka i kändisversionen av dokusåpan Farmen, Farmen VIP. Tillsammans med andra profiler, bland andra Samir Badran, 27, och Glenn Hysén, 58, ska hon leva på en gård som man gjorde för 100 år sedan.

Sigrid Bergåkra säger att hon kommer att öppna sig om vad som hänt under programmets gång.

Det krävdes stora förberedelser för att Sigrid skulle kunna medverka. Gården, och hennes tre barn, måste tas omhand när hon här borta.

Annons

– Det krävs mycket planering för att jag ska känna mig trygg att lämna barnen. Det krävs att vara stark och våga satsa på sin personliga resa, säger Sigrid Bergåkra.

På Farmen-gården får deltagarna bryta kontakten med omvärlden. Varken datorer eller mobiltelefoner är tillåtna, något Sigrid hade svårt med.

– Det var min största utmaning som chef, entreprenör och trebarnsmamma – att släppa kontrollen över jobb och alla krav och måsten man lagt på sig i samhället, säger Sigrid Bergåkra.

Här är alla deltagare i Farmen VIP:

FOTO: TV4, IBL

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…