LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sigrid Bernson om kampen med Robin Bengtsson – svåra tiden i relationen

27 mar, 2022 
Lovisa Ström
Sigrid Bernson, Robin Bengtsson
Sigrid Bernson och Robin Bengtsson har varit ett par i snart tre år.
Men det har inte alltid varit enkelt.
Nu berättar Sigrid om kampen i början av deras relation.
Annons
Robin Bengtssons fina stöd till Sigrid under tuffa periodenBrand logo
Robin Bengtssons fina stöd till Sigrid under tuffa perioden

Sigrid Bernson, 33, har varit en av proffsdansarna i Let's dance i många år, och sista gången hon var med fann hon dessutom kärleken i danspartnern Robin Bengtsson, 31.

Men de senaste åren har Sigrid saknats i tävlingen. Anledningen till det är att hon har brottats med utmattningssyndrom i över två års tid - något som hon berättat om på sin Instagram.

– Jag fick inte luft, kunde inte andas och helt plötsligt så försvann min syn helt och jag kunde inte prata. Min tunga och mitt ansiktet blev helt förlamat. Jag trodde på riktigt att jag skulle dö. Trodde att nu är det slut, nu dör jag, säger hon i en video på plattformen.

Det hela började strax efter att hon hade träffat kärleken i Robin. Nu berättar hon om hur det var och hur det påverkade deras relation.

Annons

Relationen till bonussonen: ”Har fått mycket energi av honom”

Tillsammans med ex-flickvännen Emma Hallbygård har Robin sonen William. Han bor hos Robin och Sigrid varannan vecka och Sigrid och sonen har kommit att bli bra vänner.

I podcasten Prestationspodden berättar Sigrid hur han har varit viktig i hennes resa att må bättre.

– Jag har fått mycket energi av honom faktiskt. Nu är inte han min son men vi har gjort mycket saker ändå tillsammans. Just att sitta och pussla eller pyssla och just hans närvaro i nuet har jag tagit åt mig väldigt mycket. Jag tror nästan jag har velat vara med honom för han är ju bara att "just nu vill jag rita", berättar hon.

Sigrid Bernson om kampen med Robin – tuffa tiden i början av relationen

Men utöver bonussonen har såklart pojkvännen Robin varit viktig i det hela. Han har stått vid hennes sida genom det svåra och i podcasten uttrycker hon sin tacksamhet gentemot honom.

Annons

Men trots att han alltid har stöttat henne så var det svårt för Sigrid att erkänna sin sjukdom i början av deras relation.

– Vi hade blivit tillsammans ganska nyligen och jag tror också det var en anledning till att jag inte ville acceptera att jag är sjuk. För liksom, herregud vi har ju precis köpt ett hus och jag har hittat mannen i mitt liv. Stackars honom, ska jag gå och vara sjuk nu? Vilken tråkig flickvän liksom. Ska han behöva ta hand om mig också? En rädsla av att "men gud, det här var ju inte riktigt vad han signade upp för. Kommer han tycka det är jobbig?", säger hon och fortsätter:

– Men jag är så sjukt tacksam för han har aldrig uttryckt en oro för mig. Han har varit såhär att "du kommer bli frisk, det kommer ta tid, men det löser sig. Vi löser det". Och jag tror inte jag hade varit så bra idag om inte han var med mig.

Annons