Därför stoppas Sigrid Bernson från Let's dance – läkarnas framtidsbesked

SIGRID BERNSON, ROBIN BENGTSSON

Det var tidigare i år som Sigrid Bernson bröt tystnaden om utmattningen hon gått igenom de senaste 2,5 åren.
Nu har hon sakta men säkert börjat komma tillbaka men läkarna har nu gjort en bedömning som stoppar henne.
0:35

Efter reklamen: Let's dance-juryn – därför är det bättre att vara tre

(0:35)

Sigrid Bernson, 33, är en av proffsdansarna i Let's dance och det dröjde inte länge förrän hon fångade svenska folkets hjärtan med sin härliga charm. Sigrid har även gjort sig känd för programmets tittare eftersom hon vunnit tävlingen massa gånger!

Sigrid har figurerat i Let's dance ända sedan 2011 då hon tävlade med Andreas Weise, 35. Året efter vann hon hela tävlingen tillsammans med Anton Hysén, 31, och år 2014 kammade hon hem segern återigen tillsammans med Benjamin Ingrosso, 24.

Sigrid har även dansat med Erik Segerstedt, 38, och Samir Badran, 31. Samir och Sigrid blev ett par efter deras medverkan i tävlingen men gjorde slut efter två år ihop. Men den danspartnern som vi förknippar henne med idag är ju pojkvännen Robin Bengtsson, 31.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Sigrid Bernsons kollaps – berättar om utmattningen

Sigrid och Robin träffades i Let's dance 2019 och fick då upp ögonen för varandra. Däremot dröjde det fram till julafton samma år innan de gick ut med sin relation offentligt. Sedan dess har paret varit ett av Sveriges absolut hetaste kändispar. Men under de senaste 2,5 åren har vi sett mindre och mindre av Sigrid och tidigare i år berättade hon vad det berodde på.

Sigrid körde på som vanligt och trodde att hon var odödlig när hon plötsligt kände att kroppen började säga ifrån. Det visade sig sedan att hon var utmattad och på väg mot en krasch. I en videoserie i tre olika valde Sigrid att dela med sig av sin resa.

– Jag fick inte luft, kunde inte andas och helt plötsligt så försvann min syn helt och jag kunde inte prata. Min tunga och mitt ansiktet blev helt förlamat. Kommer bara ihåg att min kompis fick sitta och slå mig i ansiktet för att jag inte skulle tuppa av innan ambulansen kom. Jag trodde på riktigt att jag skulle dö. Trodde att nu är det slut, nu dör jag, sa hon och fortsatte:

– Helt ärligt så kommer inte jag ihåg så jättemycket från sjukhuset. Men jag har fått återberättat för mig att jag knappt kunde gå in, att jag var helt okontaktbar och att jag frågade läkaren om jag skulle överleva. Jag vill aldrig någonsin må så dåligt igen.

Filips familjelycka med Idol-profilen – bilden avslöjar

Sigrid Bernsson stoppas från Let's dance – läkarnas besked

Sigrids utmattning har satt många käppar i hjulen för henne och nu berättar hon om ytterligare en konsekvens som kommit av det hela. Läkarna har nämligen förbjudit henne att vara med i Let's dance.

– Min vardag idag är väl att jag jobbar. Men jag tar bara på mig jobb där jag känner att det känns bra i magen, säger Sigrid i podden Prestationspodden.

Sigrid berättar att stora projekt som Let's dance och Melodifestivalen är helt otänkbart enligt läkarna.

– Helt ärligt så har jag både trappat upp i jobb och sedan också gått tillbaka, sedan gått upp igen med rådgivning av läkarna då, säger hon och fortsätter:

– Jag kan absolut inte göra Let's dance eller Mello eller något stort projekt, för det är ju jobb som kräver 100 % och mer.

Hör Lisa Ajax starka känslor efter premiären av Let’s dance: ”Sämst”

Se klippet här!

LÄS OCKSÅ: Vilka är alla deltagare i Let's dance 2022? Här är årets alla kändisar

LÄS OCKSÅ: Hur långa är alla deltagare, dansare och jurymedlemmar i Let's dance 2022? Här är hela listan

FOTO: Karin Törnblom/TT, Charlotte Brunzell/TT

SENASTE NYTT!