LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Efter Allsångsryktena – Sarah Dawn Finer blir ny programledare

25 aug, 2022 
Sarah Dawn Finer
Sanna Nielsen har nu gjort sitt sista program som allsångsledare.
Inför nästa sommar kommer alltså en ny profil ta sig an det prestigefulla uppdraget att sjunga allsång med svenska folket.
Sarah Dawn Finer har tidigare avslöjat att det inte blir hon som tar över rollen – men nu har hon fått ett annat uppdrag!
Annons
Edward af Silléns avslöjande om Talang: ”Alla vet att det är Bianca som leder”Brand logo
Edward af Silléns avslöjande om Talang: ”Alla vet att det är Bianca som leder”

Sanna Nielsen, 37, har nu tackat för sig och avslutat sitt prestigefulla uppdrag som allsångsledare på Allsång på Skansen. Efter sju långa somrar fyllda av sång, dans och show lämnar hon nu över stafettpinnen.

Beskedet att hon känner sig klar med att sjunga allsång med svenska folket kom som en chock för både tittarna och SVT. Arbetet att hitta den perfekta ersättaren drogs igång och på sociala medier har det spekulerats vilt kring vem det kan komma att bli som ska fylla Sannas skor nästa sommar.

Ett namn som dykt upp frekvent är den så folkkära sångerskan Sarah Dawn Finer, 40. På Instagram story har artisten dock förklarat att det inte är hon som kommer att ta över stafettpinnen.

”Nej, det blir inte jag som leder er i Allsång nästa sommar!”, skrev Sarah på Instagram story i samband med att rykten började spridas.

Tre av fyra jurymedlemmar lämnar uppdraget på Talang

Sarah har under två säsonger suttit i den eminenta juryn i Talang tillsammans med Bianca Ingrosso, 27, Edward af Sillén, 39 och David Batra, 49.

Annons

Men tidigare i år meddelande Bianca att hon kommer att avsluta sitt uppdrag som jurymedlem för att istället lägga sin tid på annat – bland annat sin egen talkshow som har premiär i höst.

Nyligen kom ytterligare ett chockbesked – nämligen att både Edward och Sarah även de har gjort sina sista säsonger bakom jurybordet. Beskedet kom på respektive Instagram.

Att få sitta med mina grymma kollegor i juryn kom att bli två av dom roligaste, och mest givande tv produktioner jag gjort. Tack till alla involverade och tack för alla kärleksfulla ord jag fått av er alla som tittat”, skriver hon på sin Instagram.

Om det var TV4 eller jurymedlemmarnas egna beslut att hoppa av uppdraget vill TV4 inte svara på.

Hur diskussionerna går i en sådan process väljer vi att hålla för oss själva”, skriver Caroline Norrby, exekutiv producent i ett meddelande till Hänt.

Sarah Dawn Finer får eget program i höst

Men inte står Sarah lottlös – under gårdagen kom nämligen beskedet att hon blir ny programledare för Mix megapol. Om hon hoppar av Talang-juryn för att istället köra radio eller om erbjudandet kom efter är ännu oklart.

Annons

Det är efter flera undersökningar som Mix megapol har utfört som det står klart att Sarah är den profil som lyssnarna allra helst vill höra – och sagt och gjort står det nu klart att det är den folkkära sångerskan som kommer med sitt egna program Söndag med Sarah.

Söndag med Sarah kommer förhoppningsvis att kombinera det bästa av mig som programledare, artist och poddare. Att under tre timmar få sitta i radio och ratta sitt eget program är en dröm jag närt sen jag var barn, säger Sarah Dawn Finer i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag är så stolt över att det äntligen blir av på Mix Megapol som är en station jag både lyssnat på och spelats i över 20 år. Det ska blir underbart att få hänga med lyssnarna på söndagarna i höst.

FOTO:

Annons